tips og idéer / Barcelona tips
Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer - og for at give dig bedre oplevelser.
Klikker du videre på siden, antager vi at du er indforstået med det.

Barcelona tips

Barcelona er også skøn i juletiden

Tag fx en weekendtur i december, og gå til nytårskoncert i det smukke Palau de la Musica – et Art Nouveau byggeri der er nænsomt renoveret og udvidet i moderne stil.
 
Vi var til nytårskoncert for nogle år siden, fantastisk oplevelse, hvor man mageligt kan sidde og nyde musikken og det virkelig smukke rum og i pausen kan man gå på opdagelse og se fx den smukke søjlehal, hvor alle søjlerne er forskellige og rigt udsmykkede.
Der blev der skudt fodbolde ud blandt publikum – for fodbold er en vigtig sag i Barcelona;)
 
Køb specielle julegaver et af de ældste loppemarked i Europa: Mercat dels Encants de Barcelona Det er lige flyttet i nye rammer og ligger tæt ved pladsen Glories og det karakteristiske tårn Torre Agbar (det der ligner en stor patron og skifter farver om aftenen).  
 
Eller tag til bydelen Grácia, hvor der er en masse små lokale specialbutikker. Spis tapas på Pepe Tomate på torvet ”Plaça Revolució de Setembre 1868” midt i bydelen.  
 
Nyd solen og gå en tur langs vandet i Barcelonetta, og spis en af de lækre fiskeretter i restauranten El Refugi del Port, de laver de bedste bacalao boñelos jeg har fået i Barcelona. (Pedro Marco. c/ Juicio 4, Barcelonetta, tlf. +34 93 225 44 69 – det er nødvendigt at bestille bord).
Tapas i Barcelonetta:
La Bombeta, Adresse: Calle de la Maquinista, 3, 08003 Barcelona, Spanien.
Obs, de tager kun kontanter!
 
Tapas i Grácia:  
 
Grácia er også et interessant kvarter med mange små specielle butikker.
 
Paella: I det store marked La Boucheria på Ramblaen, ligger der i venstre side i kanten af markedet en restaurant der hedder "La Paella" - de laver fantastisk paella:)
Det gør de også i restauranten El Refugi del Port, Pedro Marco. c/ Juicio 4, Barcelonetta, tlf. +34 93 225 44 69 – det er nødvendigt at bestille bord.
De laver en masse lækre fiskeretter.
 
Hvis I er til fodbold skulle I tage og besøge fodboldbutikken der hedder Fotdbol mania: Adresse: Ronda de Sant Pau, 25, 08015 Barcelona, Spanien
 
 
Syd for Barcelona:
Vores vinhuse Partó og Mas Vicens ligger ca. 1 times kørsel fra Barcelona, man kan kun komme frem med bil.
Begge steder kan man mod ca. 10 euro få en lille smagning og rundvisning.
Sig I handler vin hos os, hvis I besøger dem:)
Eller sig til, så giver vi dem besked om, at der kommer nogle af vores kunder.
 
 
Restaurant i nærheden af vinhuset Mas Vicenç, i byen Baberá de la Conca. Restauranten hedder Portal 19. Fantastisk mad:)
 
 
Nord for Barcelona:
I byen Garriguella i det nordlige – Emporda – ligger der en ret hygglig restaurant med god "Menu del dia", den hedder Restaurant Can Batlle.
Der er også en stor cooperativ butik i byen med vin, olivenolie mv.
 
 
I byen Colera helt oppe mod Franrig – hyggelig by – ligger et andet af vores vinhuse: Hugas de Batlle (ved ikke om der er en sammenhæng med restauranten)
De har en butik, her kan I også smage vinene.
 
Hvis I tager landevejen fra Figueres mod grænsen, kommer der en stor keramikbutik. "Jordi" hedder den.
 
Jeg har købt ind der så meget og så mange gange, at de nu hilser og er meget snakkesalige når vi kommer forbi:)
De har en masse lækre lergryder og keramik uden alle blomster og mønstre - jeg er mest til det lerfarvede eller ensfarvede.
 
 
Markeder og festivaller i catalonien, se her.
”At rejse er at leve” er et berømt citat af H.C. Andersen som også rejste i Spanien.
 
Han har boet på hotel Oriente på Ramblaen i Barcelona i 1862, det kan man se på en gylden plade der hænger på hotellet. Men i Barcelona bør du også kigge ned og se disse dæksler, der også er ”metal plader” og ikke kloakdæksler. De ligger i fortorvet ud fra butikke, apoteker, barer som er mindst 100 år gamle, hvis du kigger på navnet i pladen, kan du se op og finde det samme navn på facaden. (Enkelte plader er blevert liggende efter butikken er lukket).
De små ikoner er for en masse faggrupper, fx bager, fiskehandel mv.
 
 
Dette er taget på mit yndlingsfortorv - i Passeig Garcia - fliserne er fantastiske.
Grapeland I/S | CVR: 34981124 | Rosensgade 30, 8000 Aarhus C. - DK | Tlf.: +45 20119988