Vin og mad / brug dine rester af vin
Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer - og for at give dig bedre oplevelser.
Klikker du videre på siden, antager vi at du er indforstået med det.

brug dine rester af vin

Vinthe 

Late night grapetea - har jeg døbt det:) 
 
 
Indrømmet - det lyder virkelig sært!
Men det smager faktisk helt forrygende.
Jeg prøvede det af på vores madklub i mandags, de var meget skeptiske, men blev virkelig positivt overraskede. 
 
Jeg faldt over det under en af mine research om vin-trends. Og det er en ret ny ting, som måske slet ikke bliver en trend, det må vi vente at se.
I mellemtiden kan du jo prøve selv.
Og hvis dine børn skal lege med, og lave deres egne trylledrikke, kan de se mine forslag her, på vores madblog.
 
Det er nemt at lave Late night grapetea:
  • En rest vin - ca 1/2 fl.  gerne flere mixede rester.
  • (Jeg har kun prøvet med hvidvin endnu - men man kan efter sigende også bruge rosé og rødvin)
  • 2-3 spsk the - en aromatisk, gerne blomstret
  • Evt. 1 thepose, af dem man selv fylder the i - gør at du ikke skal filtrere det 
  • Sukker eller honning efter smag
  • Evt. isterneinger, frugt stykker, citrus skiver
Brug fx et glas fra fl. tomater
 
Hæld vinen i en beholder med låg - fx et stort glas fra flåede tomater eller syltede grønt.
Put den tørre the i theposen eller en kop, skold theen med kogende vand, og hæld det fra. Dette er for at fjerne de værste bitre fra thebladende, og for at gøre dem bløde.
I følge min mor der har rejse og boet i Kina, gør man det også i Kinesiske thehuse/cafeer inden man laver selve theen - altså skolder thebladene og hælder vandet fra. Hvorefter man laver sin the.
 
Stil i køleskabet natten over, eller i min 6 timer.
Si thebladene fra, og tilsæt sukker/honning efter smag - ryst godt.
Server iskold med isterninger og frugt stykker eller 1/2 citrus skive.
 
Foto kommer senere.

Rosevins-sirup

Smagen gav mig assoiasioner til de plas- tikmus- lingeskaller med bolsje i, som man kunne få da jeg var barn;)
 
Det skal du bruge
• 3 dl. rosévin,
• 1 dl. sukker
 
Fremgangsmåden
Hvis du får en rest - det kan jo ske, hvis du åbner to asker;)
Kog rosé i en tykbundet gryde i ca. 15 min. Det skal kun boble lidt og omrøres ofte.
Tjek om siruppen er færdig: Dryp lidt sirup i et glas vand, og tjek at siruppen lægger sig i bunden af glasset, og ikke opløses med det samme.
 
Hæld siruppen i et glas med låg, og brug den over frugt, is, morgenmaden eller en teske i et glas tørre bobler.

Jeg ved det – de fleste siger, at de ikke får vinrester, når vinen er fra Grapeland,men her er alligevel et par idéer:
 
Tinto de verano:
Dette er en skøn drik, som du kan få på en hver bar i Spanien:)
De spørger altid om du vil have "limon" - det vælger vi oftest, men man kan også få den med fx cola. 
 
Lav den selv:
Du kan bruge det glas du vil, både store vinglas eller glas til whisky eller sodavand.
Fyld isterninger i et glas så det er ca. halvt fyldt, hæld halvt rødvin og halvt lemon sodavand i og top med en skive appelsin eller citron.
(Casero, den spanske lemon sodavand er klassisk i Tinto de verano)
 
 
Dessert med frugter ............ vinrester sammen med rester af frugt, der er på vej ud.
Find opskriften her
 
Frys resterne i små plastikbøtter, og brug dem i mad.
 
Planlæg mad med vin i, en af de nærmeste dag, sæt prop i vinen og stil den i køleskabet, hvor den kan holde mange dage.
Hvidvin er godt i paella, risotto og fiskeretter, rødvin er godt i mørke kødretter eller kylling i ovnen med løg, oliven, svampe og tomater.
 
Man kan naturligvis også tage genvejen: ”Vi er nødt til at åben en flaske vin, for der skal vin i maden”
Grapeland I/S | CVR: 34981124 | Rosensgade 30, 8000 Aarhus C. - DK | Tlf.: +45 20119988