Vores vinhuse / Celler Balaguer I Cabre

Celler Balaguer I Cabre

"Vi de Vila" (vin af byen) - en ny klassifikation - kun i DOQ Priorat indtil videre.
 
Her ser du la Guinarderas første etiket med den klassifikation:
 
Denne klassifikation garanterer at alle druer kommer fra et meget lille geografisk område:) La Guinardera - er jo en fantastisk vin, den første årgang med denne klassifikation; Gratallops Vi de Vila, 2011, er der kun 2090 flasker af!
 
 
"The wine is the same, but with “Vi de Vila” we certifeied all the grapes are from the same village"  siger Jaume Balaguer  (ham der laver vinen) 
Se her på jaume's blog, hvad han ellers selv skriver:)

Hos os kan du lige nu købe årgang 2010, den er produceret i 2900 flasker, der er naturligvis forskel på høstudbyttet fra år til år.

Læs mere om klassifikationen her.
 
 
Vinhuset Balaguer i Cabré er i gang med den grønne beskæring - lige om alle de andre vinhuse.
Jaume Balaguer fra vinhuset siger: ”It is essential to regulate employment growth and aerial parts of the plant, and determined at harvest”. (Det er meget vigtigt at regulere væksten på vinstokkene, for at få det bedst mulige høstudbytte).

I vinkælderen har Jaume næsten lige fået to nye tønder, specielt udvalgt til den seneste årgang. I sidste uge blev Lluna Vella 2014 hældt fra ståltankene og over på disse tønder. Som navnet på vinen siger, bliver de kun hældt om, når der er ”gammel måne”, hvilket er månens sidste fase, og det var der i sidste uge. Det er der hvor månen ser ud som på etiketten:)

Der er travlt i Priorat, for Jaume er også ved at forberede Lluna Vella 2013 og Guinardera 2013 til at komme på flasker, hvor de så skal ælde yderligere, inden vi får fornøjelsen af dem i et vingas her i Danmark.
 
 
 

Marts 2015

Der er stille i vinmarkerne - men de er så småt ved at vågne.

 
Men der er så meget andet at lave i Priorat:)
Asparges - Asparagus
Nu i hvor foråret er kommet."If there is a hobby that we Catalans is fetching asparagus. An omelet with asparagus and cream is a pleasure that only you can enjoy at this time".
Siger Jaume fra Celler Balaguer I Cabre
(Lluna Vella og La Guinardera)

Mmmmm - og der er næsten kke noget så lækkert som friske asparges med aioli:)   
 
Timian
Det er tradition i forbindelse med påsken; Kristus korstfæstelse, at tage ud og høste vild timian, og lave the af den.
Det bedste tidspunkt at høste vild timian, er når månen er aftagende (Lluna Vella) - gammel måne. Da timian ikke taber blomsterne, hvis de høstes netop der.
 
 
 

Januar er tid for beskæring af vinstokkene

 
Grapeland I/S | CVR: 34981124 | Rosensgade 30, 8000 Aarhus C. - DK | Tlf.: +45 20119988