Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer - og for at give dig bedre oplevelser.
Klikker du videre på siden, antager vi at du er indforstået med det.

Nyheder

Kom ind og få dit eksemplar af magasinet 45 min.

Der er masser af interessant læsning:)
 
 

Genbrug gaveæsker og kurve 
15-02-2017
 
Ligger du også inde med vingaveæsker eller kurve som du ikke får brugt, og de optager måske for meget plads?
Kom ind i Grapeland med dem - så kan en anden få glæde af dem, helt gratis:)
 
...

Hold vinen frisk længere - og få cavaen til at holde på boblerne i dagevis 
15-02-2017
Læs her hvordan du gør ......
Eller se vores lille video om det her
 
Ilt er godt for mange rødvine, især hvis de er mere end et par år gamle. Det får dem til at åbne smagsstofferne og giver en større smagsoplevelse. Men efter nogen tid, går det den modsatte vej - vinen mister nuancer og bliver kedelig i smagen.
Så hvordan kan man gemme den halve flaske, eller det enkelte glas, der er tilbage i flasken, til næste dag
...

Cava lagres i vinhusets kældre
 
Når vinen, der bliver til cava, er færdig med første gæring i tanke, nogle lægges på fad en periode fx Cava Elias, hvorefter vinen hældes på flasker sammen med gær/sukker, for at udvikle smagen og de fine bobler, som kommer naturligt i gæringsprocessen i flasken. Gæren så at sige ”spiser” sukkeret, hvilket skaber boblerne.
Flaskerne lukkes med en alm. kapsel og lægges vandret i vingårdens vinkældre.
Nogle ligger rigtig længe
 
De cava Grapeland har ligger i 15 – 60 måneder,
Carles Andreu, 18 måneder, Semisec
Parató, Reserva Brut, 15 måneder
Parató, Reserva, Semisec, 15 måneder
Parató, Elias I ternes 2005 Grand Reserva, Brut nature 60 måneder
 
 
 
 
 Gæren ses i en almindelig cava  Gæren ses i en rosé cava
 Magnum bliver vendt og drejet manuelt
 Herefter vendes og drejes flaskerne langsomt, så de til sidst vender med bunden i vejret og al bundfaldet ligger i flaskehalsen.
 
 Maskine til at vende cava
 For en alm. flaske cava sker dette ofte automatisk i en maskine, over 14-30 dage.
For magnum, manuelt i en af disse reoler.
 
 
Cava der er klar til at få fjernet gæren/bundfaldet
 
Så bliver flaskerne vasket, flaskehalsen kølet ned, så bundfaldet fryser hvilket gør, at man kan tage kapslen af og fjerne bundfaldet.
 
 
 
 
 
 
 Maskine hvor gæren/bundfaldet fjernes.
flasken til opfyldning af vin ses for oven
Der fyldes efter med vin, for Brut Nature, skal det være fra samme parti cava, altså nøjagtig samme cava som der er i flasken, hvorfor denne er den mest tørre cava.
For Brut, Semisec og Sec, må man fylde efter med en anden vin, hvilket oftest er en lidt sødere vin. Jo sødere jo sødere cava:
Brut Nature = mest tørre cava
Brut = tør
Semisec = halv sød/tør
Sec = sød
 Propmaskine
 
Derefter proppes flaskerne til med den velkendte cavaprop. 
 
 Cava der er klar til etiketter og top
 
Så er flaskerne er klar til at blive sendt bl.a. til Grapeland og videre til dig
 
 

Bestil en cavasmagning lige her.

Uhh vi er i avisen:)

http://stiften.dk/shopping/Ugens-butik-En-vinbutik-med-smagsproever-og-gode-historier/artikel/427866
 
På Smag Aarhus - og Aarhus update:)
http://smagaarhus.dk/vinhandlen-grapeland-aabner-latinerkvarteret/

http://aarhusupdate.dk/latinerkvarteret-aarhus-grapeland/
Julevin 2016
Til den danske julemad passer vinene fra Priorat perfekt, og i år har vi udvalgt tre forskellige – og I kan selv komme og smage Jer frem til den der passer bedst til Jeres julemad, for det er jo ikke helt det samme der serveres i alle danske hjem;)
 
 
Cava smagninger fredag d. 2. december 2016
 
Grapeland får besøg af Lars fra Vild med Cava
- er du også vild med cava, eller vil du bare gerne lære cava at kende.
Kom og oplev cava og de mange smage og facetter af skøn luksus som strømmer ud af flaskerne.
4 specialsmagninger med 4 forskellige cava i hver
Kr. 75,- pr. Smagning.
1. 17.00 - 17.30 Rose
2. 17.45 – 18.15 Hvide traditionelle
3. 18.45 – 19.15 Lagrede
4. 19.30 – 20.00 Søde
 
 

Xavier fra vinhuset Mas Vicenç besøger Grapeland
Kom til casual winemakersdinner på Stuen th. på Trøjborg
Smag alle vinene fra Mas Vicenç med hver sin specielt udvalgte tapas.

Tid: 4. november kl. 20-22.30
Sted: Stuen th. Trøjborgvej 19 B, (200 Aarhus N.
Pris: 350,- kr.
 
Billetter købes hos Stuen th, i Grapeland eller ved at ringer til Annemette på 24226961 og sikre dig at der stadig er flere billetter til salg, og derefter betaler til samme nummer (24226961)
Se mere her
 
Du kan også møde Xavier i butikken torsdag d. 3. og fredag d. 4. november

Eller til Winmarket i Ridehuset lørdag d. 5. november

 

Vi har fået en kalender

Hvor du kan se vores (gratis) temasmagninger i butikken, smagninger, vinrejser vi laver, meser vi er på hvor du kan møde os.
Se mere her.
 

 Uh - vi har været spændte på denne udgave af Adresseavisen:)
(Der er desværre ikke link til den mere!)
 

 
Fotos fra åbningsdagen

  
     
    
Grapeland butik - kom til åbningsfest d. 13. november 2015 kl. 14-18.00


Frederiks Alle 28
8410 Rønde
 
Vi glæder os til at se Jer

 
 

Uhh - vi har lige fået nye vine fra Castilla-La Mancha - lige syd for Madrid:)


 
"Vi de Vila"
(vin af byen) - en ny klassifikation - kun i DOQ Priorat indtil videre.
Her ser du la Guinarderas første etiket med den klassifikation:


 

Nye vine og cava's


Ha' proptrækkeren klar!
 


 
 

Mød Xavier fra vinhuset Mas Vicenç her i Grapeland

Fra torsdag d. 3. til lørdag d. 5. november 

Mød Xavier i butikken, få en snak og smag vinene fra Mas Vicenç: 
Torsdag kl. 13-17.30
Fredag kl. 11-18.00
  
Vinsmagning med Xavier: 
Torsdag kl. 18-19.30 i butikken – hyggelig vinsmagning med max 16 gæster
Tilmelding nødvendig – pris: 100,- kr
Kom ind i butikken og hør mere, eller ring og hør på: 20119988
 
Fredag kl. 20-22.30 i den hyggelige cafe Stuen th på Trøjborg
Vinsmagning med tapas – en casual winemakersdinner. 
Tilmelding nødvendig – pris: 350,- kr
Se mere her
Du kan også komme ind i butikken og og høre om arrangementet, eller ringe og høre på: 20119988
Du kan også høre mere og tilmelde dig direkte i Stuen th
 
 
Winemarket 5.0 i Ridehuset: 
Lørdag kl. 12- 14.30 og 15.30-18.00
Xavier er med hele dagen
Tilmelding via Winelab.dk
 
Kender du Vacuvin systemet? 
MAn bruger det til at suge/pumpe luften ud af en vin man lige har åbnet - og gerne vil gemme flere dage!
Kom ind i butikken og se hvordag det virker.
 
Priser:
Vacuvin pumpe m. 2 stoppere kr. 129,95
Vacuvin pumpe m. 4 stoppere kr. 149,95
2 ekstra stoppere kr. 34,95
 

Læs om Grapeland's butik i rønde her:)

Nye vine fra Tarragona

 

 
Mas Vicenç - eller som det siges Mas Vicens - er en familie vingård.
Drevet af de to unge brødre Vicenç og Xavier, med hjælp fra deres forældre.

Mas Vicenç står for spansk vin i ny stil, som de selv siger vil de gerne gentænke traditionerne (rethink tradition) indenfor vin men også i forhold til etiketter.
El vi del vent de Mas Vicenç
2016
12,5%
0,5 L
100% Muscat
nydes ved ca.8 grader
DO tarragona
 
Meget imødekommende og frisk vin, trods sødmen.
"Det er jo slik på flaske" er kommentaren fra rigtig mange.
En dessert vin der fremkalder/vækker opmærksomhed fra alle sanser.
El vi del vent 2016
Dent de Lleó de MaAs Vicenç
2015
13%
0,75 L
5 mdr. fadlagring
Granacha Blanca og Chardonnay
DO Tarragona
Nydes ved ca. 12 grader
ca. 2500 flasker pr årgang
 
Elegant gylden vin, med den genkendelige smag af fadlagret Chardonnay.
Tydelige noter af moden citrus.
En elegant, cremet og insisterende vin med en lang eftersmag.
Dent de Lleó 2015
El Terrat de Mas Vicenç
2016
12%
0,75 l.
Macabeu og Muscat
Nydes ved ca. 8 grader
 
Frisk ung vin, perfekt til terassen.
Duft af hvide frugter og blomster.
Smag af blomster og frisk grønne noter, man kan tydeligt genkende smagen af muscat druen, men vinen er ikke sød.
En vin der inviterer til at nyde livet. De unge brødre der laver denne vin, kalder den også for scorevinen.
 
El Terrat 2016

Nye vine fra Madrid

 
Grapeland har den glæde at præsentere nye vine fra vinhuset Pinuaga:
Finca Salazar Sauvigno Blanc 2014
Finca Salazar Tempranillo 2014
Pinuaga La Senta 2013
Pinuaga Coleccion 2012
Pinuaga 200 Cepas 2011

Vinene kommer fra det nordlige Castilla-La Mancha, en lille by der hedder Corral de Almaguer, som ligger 95 km fra Madrid.
Vinhuset Pinuaga har dyrket vin i mere end 200 år, og vinene er siden 2012 certificeret økologisk, de har desuden betegnelsen "Vino de La Tierra de Castilla".

Esther er den tredie generation der officielt laver vin fra deres marker. Tidligere generationer dyrkede vinmarkerne, men solgte druerne til andre vinhuse.

Alle Pinuagas marker er økologisk certificerede fra høsten 2012. Og de laver forsøg med hvilke vilde planter der kan give synergieffekt at have voksende i vinmarkerne. Bl.a. findes der en slags vild linseart, der er rigtig god for vinstokkenes rødder.

Vi glæder os meget til at se, om du ikke også får smil på læben, når du smager disse vine:)
 
Genesi 2008 er fra vores nye vinhus, Vermunver, og vi har den både i Magnum og almindelig flaske.
Se mere om Vermunver her.
 
Fra Carles Andreu - hvor vi længe har haft deres Semi-sec og Brut nature 2011 Reserva i magnum flaske, har vi nu også fået Brut nature 2011 Reserva i alm. flaske, Brut nature 2011 Barrica og den vi kalder "Bryllupscavaen": Cava rosat brut. En cava vi i første omgang tog hjem, måske mest fordi et ungt par, der havde smagt den på Carles Andreu vingår i Conca de Babera for 2-3 år siden, og nu hvor de skulle giftes, ville de rigtig gerne have den til aperitif på brylupsagen.
 
Både Genesi 2008 og Brut nature 2011 Reserva har vi i både magnum og alm. faske - så derfor indgår de i vores smagning: Magnum vs alm. flaske 
Grapeland I/S | CVR: 34981124 | Rosensgade 30, 8000 Aarhus C. - DK | Tlf.: +45 20119988