Vores vinhuse / Compañía de vinos Tricó
Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer - og for at give dig bedre oplevelser.
Klikker du videre på siden, antager vi at du er indforstået med det.

Compañía de vinos Tricó

Tricó ligger i vin regionen Rías Baixas, helt ude ved Atlanterhavet, lige ovenover Portugal.
Vinmageren, og ejeren af vinhuset, José Antonio López, anses som en pioner inden for vin i regionen, da han er virkelig dygtig til at få smagen og karakteren af druen Albariño frem i vinen.
 
 
Galicien er et meget smukt område, men der kommer også meget regn, ofte mere end i Danmark, men det er naturligvis varmere end her. Derfor bindes vinen op på to forskellige måder; enten som et højt ”tag” (som det ses på det fotoet th) eller på en høj pæl, hvor vinstokkene trækkes ud, som en slags telt. Begge dele er for, at der kan komme luft ind under vinen, så druerne ikke rådner i det fugtigt klima.
José Antonio er mest vild med sidste metode, men han dyrker vin på begge måder. De nye vinmarker han selv anlægger, bliver naturligvis på metoden med pælen. (foto tv. – en 4 år gammel mark).
 
Vi plejer at sige at Trico vokser i pailletter;)
Det gør vi fordi der overalt i jorden er disse smukke naturlige ”pailletter”.
 
Tricó vokser helt ud mod havet, og det
kan smages i vinen, der er en genkendelig
salt smag.
Dette er en ren, frisk og mineralsk vin
med fedme, lang eftersmag og intensitet.
 
Se flere detaljer om vinen her.

Etiketten er tegnet i 1932 af José Antonios mor da hun var 9 år gammel. Det forestiller deres hjemby.

Selvom vinen er en årgang 2013, har den stadig en del syre. Vi smagte vinen helt tilbage til en årgang 2008, og der var stadig syre i vinen, så den har bestemt lagrings potentiale, hvilket ikke er så ofte med hvidvin.
 
 
Vinen er perfekt til fisk og skaldyr.
En af vores knder sagde at den "dufter af skaldyr", fordi man få sådan en lyst til skaldyr når man dufter til den:)
 
Prøv fx med en Paella - se vores opskrift her.
Og und dig selv en vin på Albariño druen med den klassiske ret: "Pulpo a la Galega" næste gang du er i Spanien.
 
Grapeland I/S | CVR: 34981124 | Rosensgade 30, 8000 Aarhus C. - DK | Tlf.: +45 20119988