Tomatsyltetøj – Grapeland.dk

0 comments / Posted by Charite Nielsen

Tomatsyltetøj

 Pludselig smager tomat fuldstændig fantastisk sammen med kaffe:)
Lige nu bugner det med modne tomater i mit drivhus, så der er rigeligt til både salater og tomatsyltetøj. En gudespise, som passer SÅÅ fantastisk til en kop kaffe.
Det er en opskrift jeg lavede efter vi fik det for fire år siden i Malaga, til morgenmaden på en lille cafe i Malaga centrum, en café der også var genbrugs- og kunsthåndværkbutik, som bestemt er et besøg værd, hvis du er på de kanter: La Recova Málaga 

Efter et mislykkede forsøg – syltetøjet blev for bittert – tænkte jeg, at jeg ligesom i tomatsaucer, kunne vente med at tilsætte sukkeret til tomaterne var kogt sammen. Og det var tricket der skulle til! 

Alle der har smagt det er helt vilde med det – så selvom det lyder som noget der burde høre det salte køkken til – så prøv det, og imponer dine gæster, eller brug det som værtindegave.

Opskrift:
I år skulle jeg selv smage til med omkring 75 g. sukker mere end der er her i opskriften. Måske fordi jeg brugte rigtig mange små tomater, og dermed er der meget mere skind med i syltetøjet. Så smag dig frem

  • 1,5 kg tomater – gerne blandede størrelser, blodrøde og modne – blendet til de er flydende og skrællen i meget små stykker
  • 3 spsk. citronsaft
  • 2 vaniljestænger, flæk og skrab vaniljekornene ud – både stænger og korn skal bruges
  • 8 cm ingefærrod, befriet for skræl og groft revet
  • Et nip salt
  • à alt blandes i en gryde og koges i 25 min
  • Tilsæt: 350 g sukker, gerne rørsukker
  • à kog 10 min
  • Smag til og tilsæt evt. lidt mere sukker
  • Kog min. 15 min. mere
  • Sluk for gryden og tjek konsistensen (den bliver lidt mere tyk når den er kold)
    • Hvis den er for tynd, kan du enten koge den yderligere ind, eller tilsætte en jævning af kartoffelmel/vand, til den er næsten så lind og tyk som du vil have den 
  • Køl yderligere lidt og tilsæt atamon under omrøring.
  • Hæld straks på skoldede og atamonskyllede glas.
    • En dråbe atamon i både glas og låg, hæld over med kogende vand
  • Stil til afkøling og sæt etiketter eller skilte på glassene.
Jeg vender bunden i vejret på glasset et øjeblik når låget er sat på.

 

Den lille rest der altid er tilbage i gryden, kan hældes i en skål, så der er syltetøj til smagsprøver med det samme:)

 

 

Comments

Leave a comment

All blog comments are checked prior to publishing

Processing...

Din vare er tilføjet

added to wishlist success.

Sale

Unavailable

Sold Out