Blæksprutte opskifter – Grapeland.dk

0 comments / Posted by Charite Nielsen

blæksprutte a la Gallega

Her Pulpo a la Gallega i en nytænkning, blæksprutte ovenpå en cremet kartoffel/allioli puré med paprika, olivenolie og purløg.

Vi har endelig fået blæksprutte i butikken - i æsker der er forkogte og lige til at varme op på en pande eller grille.
Hvis du har smagt det i Spanien, ved du hvilken delikatesse det er - ellers skulle du forkæle dig selv med en hjemmelavet pulpo.


Her er nogle opskrifter - alle ret enkle - og du kan naturligvis få vejledning i at tilberede dem, når du køber en pakke i butikken.

En klassisk Pulpo a la Gallega er en helt enkel ret: skiver af kogt/pandestegt blæksprutte på skiver af kogte kartofler - drysset med salt, paprika og godt med god olivenolie henover - det smager himmelsk:)

Skal det være helt klassisk, serveres det på trætallerkener.
Men den på fotoet i toppen, som vi fik på en moderne tapasrestaurant, lidt gemt indeg bag en stor gammel port i Barcelonas Gotiske kvarter, var også virkelig lækker.

De allerbedste synes vi er de grillet blæksprutte - grill giver bare en lækker smag til blækspruttekødet. 
Helt enkelt tager du blæksprutten ud af pakken, skyller den ren, tørrer og griller til den er gennemvarm og let grillet.
Server med allioli eller en cremet pure af rod grøntsager og grøn salat - en nem og hurtig ret til de lyse aftner.

På spansk ved man hvilken slags blæksprutte der er tale om.
En blæksprutte med "hat", og ben der starter indeni hatten (dem man fx bruger til blæksprutteringe) hedder Calamares. 
En blæksprutte som den der er tale om her - den med lange arme og sugekopper - hedder Pulpo

 

Og så lige en opskrift mere: Grillet blæksprutte med grøntsager
1 pakke blæksprutter fra Grapaland
12 grønne asparges
2 gulerødder
2 porrer
200 g grønne bønner
3 kartofler
1 spiseskefuld smør

Lav først kartoffelcreme. Skræl kartoflerne, kog dem, hæld vandet fra og mos dem til en fin mos. Tilsæt smør og krydder efter smag, evt. sorte hvidløg.

Rens grøntsagerne og skær dem, koge dem let og brune dem derefter i gryden i lidt olie. 

Skær derefter blæksprutte benene i tre stykker og steg dem i en stegepande/grillpande med lidt olie.

Servering: placer kartoffelcremen i midten af et fad og læg der på blæksprutterne og de sauterede grøntsager. Drys evt. med saltflager og paprika.

 

Comments

Leave a comment

All blog comments are checked prior to publishing

Processing...

Din vare er tilføjet

added to wishlist success.

Sale

Unavailable

Sold Out