How to dress Cava Parató Brut Reserva - Tapasretter – Grapeland.dk

0 comments / Posted by Charite Nielsen

Cava Parató Brut Reserva er luxus for alle sanser. Den har en smuk gylden farve, bløde bobler og en smag af citrus, pærer, modne æbler og en snert af honning.

 


Tapas - Pan con tomate & Trinxat

Pan con tomate
En klassiker i Spanien. Vi får det altid til morgenmad, og også tit som et supplement til tapas. Det er ristet brød, hvor man først gnider et overskåret fed hvidløg henover brødet, så det tager smag. Herefter det samme med en overskåret moden tomat (der må gerne kommer meget tomat på). Tilsidst lidt salt og godt med en lækker olivenolie.

Trinxat

Kål er fantastisk:)

Denne ret kan både bruges som tilbehør eller som tapas
Trinxat der betyder ”mast”,er en enkel og virkelig velsmagende ret fra bjergegnene i det nordlige Spanien.
Trinxat (udtales:[trintja])

Ingredienser
1 helt kålhoved – spidskål, savojkål eller grønkål.

2-3 store kartofler
3-4 fed hvidløg - hakket
4-5 skiver serrano skinke – skåret i tern ca. 1x1 cm. - kan undværes!
Olivenolie til stegning
Salt og peber
1 spsk. smør og lidt revet muskatnød – dette er min tilføjelse, og ikke i den klassiske opskrift

Instruktioner
Skræl kartoflerne og skær dem i halve.

Rengør kålen, skær de tykke stængler fra og skær kålen i store stykker.

Kog kartoflerne i 5 min. en stor gryde, med kun akkurat nok vand til at kartoflerne er dækket. 
Tilsæt kålen og kog yderligere 5-10 min – til kålen og kartoflerne er møre.

Imens steges hvidløg og skinke på en pande i olivenolie.

Hæld vandet fra gryden i en skål, og stil til side.
Fisk kålen op og hak den fint (i den klassiske opskrift moses kålen)
Kartoflerne moses.

Hæld kål og kartofler på panden til hvidløg og skinke. Tilsæt lidt revet muskatnød, salt og peber. Steg godt igennem – 
8-10 min. - tilsæt lidt af kogevandet undervejs, så massen ikke brænder på.
Tilsæt 1 spsk. smør – kan undværes, men det giver en virkelig god smag:)

Retten kan serveres som den er, eller bages i ovnen i en stor eller små portions skåle.
Jeg foretrækker at bage dem i ovnen så de får en gylden overflade.
Det tager ca. 15 min. ved 200 grader.

Man kan sagtens lave denne ret dagen i forvejen og varme den op i ovnen lige inden servering.

Der kommer løbende flere blogs her med resten af retterne i alle How to dress serien:)

Comments

Leave a comment

All blog comments are checked prior to publishing

Processing...

Din vare er tilføjet

added to wishlist success.

Sale

Unavailable

Sold Out