-
Salsa til Calçot - en slags Romesco til grillede forårsløg (en helt speciel Catalansk sort)
Calçotada er en virkelig fantastisk fest med bålmad
Her kan du se vores oplevelser fra en CalçotadaSalsa de Calçot er en salsa der er meget tæt på en salsa Romesco, mange siger også, at det er en og samme salsa, og man kan i hvert fald bruge begge salsaer til calçot.
Men til Calçot er det vigtigt at salsaen har en... -
Coca - video opskrift
Kender du Coca?
Spansk brød med fyld påSe her hvordan vi laver den:)
Dej:
10 gr. Gær
2 dl. Vand
2-3 spsk. Olivenolie
1,5 tsk. salt
Mel: mest hvedemel, men slå dig løs med durum, ølandshvedemel etc.
Ælt godt og lad dejen hæve 3-4 timerÆlt dejen godt...
-
Ensalada Russia
En af tapasklassikerne - jeg har aldrig været på en tapasbar i Spanien, som ikke havde denne på menuen!
Retten kan bestemt også bruges på frokostbordet eller som forret.
Hvis du vil finde ud af det kulinariske niveau på en tapasbar, så bestil Ensalada Russia, Patatas Bravas og evt. Tortilla Española - er disse retter gode, er resten det som regel også:)
Ingredienser
1½-2 dl. mayonnaise -Blæksprutte opskifter
Her Pulpo a la Gallega i en nytænkning, blæksprutte ovenpå en cremet kartoffel/allioli puré med paprika, olivenolie og purløg.
Vi har endelig fået blæksprutte i butikken - i æsker der er forkogte og lige til at varme op på en pande eller grille.
Hvis du har smagt det i...Mandelsmør - nemt og virkelig lækkert:)
Dyppelse til grøntsager og frugt, på grød, til isen, på brød
Brug det sammen med rosiner på en skål havregrød/risengrød kogt på vand. Eller på brød, til at dyppe grøntsagsstænger i (tilsæt lidt vand), til ost, i kager, dressinger etc.
Tilsæt evt. lidt honning eller sirup og lidt vand, og du har den skønneste dyppelse/creme til en dessert med is eller frugt.
Ingredienser:200 g...
Processing...Error