Tre vine der vil gøre din weekend ekstra smagfuld – Grapeland.dk

0 comments / Posted by Charite Nielsen

3 rødvine til sensommermad

Gør weekenden ekstra festlig og smagfuld med disse tre vine

Se her opskrifter på retter der er perfekte til både årstid og vinene:  Spanske kødboller og Kikærter og bønner i pikantsauce 

Vin til sensommermad
Udenfor dufter det af sensommer, hvilket giver mine smagsløg lyst til rødvin og lidt andre retter end den varme sommer – alle sommerretterne har været på bordet flere gange – så jeg er virkelig klar til andre smage.

Er du også det?
Så prøv en yngre spansk rødvin til weekendens middag med familie eller venner.

Smagekasse med de tre rødvine - se den her

 
Det klæder de fleste unge rødvine at blive afkølet til omkring 16 grader - det lyder måske for koldt til en rødvin, men prøv at stille rødvinen i køleskabet og tag den ud ca. 10 min før den skal nydes. Vinen bliver ret hurtig varm, når den skænkes op.

 

Disse tre vine er ret forskellige, så tjek her hvad der tiltaler dine smagsløg:)

Vin nr. 1: Nit de Lluna er den kraftigste af de tre vine.
Navnet betyder måneskinsnat, og den er også tiltænkt romantiske middage. De to unge brødre, Vicenç og Xavi, der laver denne vin. De følger traditioner for godt håndværk i vinificeringen (Det at lave vin), men tænker også nyt og prøver en masse nye idéer af. De ses bl.a. i deres etiketter.

 
Nit de Lluna er fyldig, intens og saftig med genkendelige smage af modne mørke bær (brombær). Fadlagringen giver vinen en afrundet fylde uden at overdøve med fadsmag, da egefadene er brugt et par år til andre af vinhusets vine


Hvis du vil teste af, om du bedst kan lide rødvinen kold, eller lidt mere tempereret, kan du åbne vinen, skænke et glas og dække det til (Så vinen ikke ilter for meget).

Når vinen er afkølet (det tager ca. en times tid), kan du lave en lille vinsmagning, og så smage det kølige glas op mod det meget mere tempererede. Min påstand er, at du vil opleve forskellige smage i de to glas, udover naturligvis selve mundfølelsen, der kommer af de forskellige temperaturer.

Vin nr. 2: Nature beskriver mange som frugtig og sommerlig
Andre helt almindelige danske vinnydere beskriver den som; "dejlig kraftig og tør uden bitterhed" - der er endda en der mener at den "Smager så godt at jeg ikke fortryder mine tømmermænd". Nature fr vinhuset Pinuaga er en af vores meget populære vine, som tiltaler manges smagsløg, og som kan bruges til virkelig mange retter. 

Nature er ikke en naturvin - navnet har vinen haft længe før naturvin blev til. Navnet har den fordi tidslen er valgt til etiketten, og fordi der er mange vilde blomster i markerne. Den er egentlig ret tæt på at være naturvin, da det er nensomt håndhøstede druer, den naturlige gær der bruges, den er økologisk certificeret og har meget lidt fadlagring.
Hvis du vil læse lidt mere om hvad naturvin egentlig er for en størrelse, kan du gøre det her.

Pinuaga Nature En let krydret, frugtig og venlig vin med
smag af frugt, blomme og let krydret.
Blid smag af fad, der ikke er dominerende.
Da det igen er fade der har været brugt ti andre af vinhusets vine to-tre gange før.

 

Vin nr. 3: Finca Renardes er en rigtig tapasvin - en vin der passer til rigtig mange retter, og alligevel er den fyldig og smagfuld så den nærmest er en tapas i sig selv. Den er ikke dominerende og glider ind som en naturlig del af på et middags- eller tapasbord.

Finca renardes  

Smagen er kraftfuld og efter noget tid i glasset bliver den blød og rund 

Fadlagret 5 måneder på fransk, ungarsk og amerikansk eg

 

Hvis I er flere og har to-tre forskellige vine, kan I lave en vinsmagning inden middagen. Jo mere du smager, jo klogere bliver du på dine smagsløg - og som vi siger: Dine smagsløg - dine vinregler:)

Hav en fantastisk weekend.)

 

Comments

Leave a comment

All blog comments are checked prior to publishing

Processing...

Din vare er tilføjet

added to wishlist success.

Sale

Unavailable

Sold Out