Valgkringle og cava – Grapeland.dk

0 comments / Posted by Charite Nielsen

Jeg bager altid en gammeldags kringle med remonce, rosiner og nødder:)
Den er hurtig at bage, og er frit udviklet ud fra en opskrift i den danske klassiker "Den blå bagebog".

Og her får du opskriften:

Dej:
250 g hvedemel
50 g durum hvedemel
Et nip salt
3 spsk sukker
2 tsk. bagepulver
150 g smør
1½ dl. mælk, soyamælk, fløde
2 æg

Fyld:
200 g rosiner
100 g smør
100 g sukker
1 tsk. vaniljepulver

Topping:
50-60 g mandler
Lidt sukker til drys

Tænd ovnen på 200 grader.
Hæld rosinerne i en lille gryde med ½ dl. vand. kog op ved svag varme og sluk for varmen - lad dem stå og trække til de skal bruges.
Imens stilles smør, sukker og vaniljepulver til fyldet klart, da det er nemmere at blande når smørret er helt blødt.

I en stor skål blandes: mel durum hvedemel, sukker, salt og bagepulver.
Pisk de to æg og stil mælken klar.
Tilsæt de 100 g smør og fordel/smuldrer det i melet - det er nemmest med hænderne. tilsæt mælk og det meste af det piskede æg (resten skal bruges til at pensle kringlen, så mandlerne hænger ved).
Ælt dejen hurtigt sammen - tilsæt evt. mere mel.

Bland remoncen: sukker, smør og vaniljepulveret godt sammen. det er nemmere hvis man tilsætter en spsk. vand. Det gør det også nemmere at fordele på dejen.
Hak mandlerne fint så de er klar til at drysse på kringlerne.

Beklæd to bageplader med bagepapir.
Del dejen i 4 dele. og rul dem ud, en ad gangen, på et meldrysset bord med en kagerulle.
De skal måle ca. 48x18 cm.
Læg dem 2 og to på bagepladerne - de må gerne ligge lidt over hinanden.

Fordel remoncen på midten af de fire stykker - 6-7 cm bredt og ca. 5 cm. fra kanten hele vejen rundt.
Fordel rosinerne oven på remoncen.
Fold først enderne ind over fyldet og derefter siderne - det behøver ikke at dække fyldet helt.
Pensel det sidste af de piskede æg over (Jeg bruger fingerne, det er nemmere, og de er jo fedtede ind kagetingene alleredee). Drys de hakkede mandler over og drys ca. en tsk. sukker over hver kringle.

Bag kringlerne i midten af oven, en plade ad gangen, i ca 15 min.


På en valgaften er det perfekt med the eller en semi-sec cava:)
Fx med Cava Reserva Semi Seco fra Parató

Comments

Leave a comment

All blog comments are checked prior to publishing

Processing...

Din vare er tilføjet

added to wishlist success.

Sale

Unavailable

Sold Out