Brød

Brød

Brød

 

Brug brødet til tapas, sandwich, tostados, montadito, morgenmad etc.

Jeg bliver ofte spurgt hvordan jeg bager brød, fordi mange er ret vilde med det:)
Og nu spurgte Esther Pinuaga, fra vinhuset Pinuaga, om min opskrift nu hun besøgte os, december 2023, hun fik en pakke gær og en dejskraber med hjem. Og jeg fik opskriften skrevet ned og sendt til hende - se nederst det lækre brød hun fik bagt:)

Der er ikke nogen hemmeligheder i mine opskrifter, - som min mormor havde;)
Hun bagte fantastiske boller. Men min søster opdagede, at hun altid udelod en lille, men vigtig detalje, når hun gav opskrifter væk – så det stadig var hende der var den bedste;)

Dejen langtidshæves og bages uden efterhævning - den hældes ud og “skæres” med en dejskraber i den ønskede form og bages med det samme.
Den kan også slåes ned og langtidsefterhæve i den ønskede form.

 

Dette er et ret enkelt brød – hvor du kan variere melet og hævetiden, alt efter hvad du har af tid, og hvornår du har brug for at sætte brødet over.

Man kan slå dejen ned utallige gange, hvis det er hævet op, inden man skal bruge det. Dejen, eller en rest dej kan også stilles koldt/køleskab og bruges mange dage efter (husk at dække det til).

Brødet kan fryses, og egner sig både til at tø op på køkkenbordet. Men bliver som nybagt, når det tages direkte fra fryseren, en tur under vandhanen og ind i en varm ovn.

Samme dej kan bruges til både boller, flutes, brød, fladt brød med krydderurter, olie og hvidløg, eller en helt anden form.

 

Brød – langtidshævet – opskrift:

5 dl. koldt vand

10-25 g gær (alt efter hvor meget tid du har til hævningen)

1 spsk. salt (jo længere det hæver jo mere salt).

6 dl. Specialmel: rugmel, durum mel, ølandshvedemel, emmerhvedemel, purporhvedemel bland gerne flere slags i dejen.

Hvedemel til dejen har den rigtige konsistens – som meget tyk grød

 

Opskrift: 

I et bagefad/stor skål:

Hæld vand, salt, olivenolie og gær og pisk godt, tilsæt derefter først special mel – pisk godt – og til sidst hvedemel til det er som en meget tyk grød, som man stadig kan bruge piskeriset til.

Lad dejen hæve min. 3 timer - med husholdningsfilm over.

Dejen kan fint hæve meget længere (an på hvor meget gær du tilsætter – jo mindre gær jo længer bør dejen hæve).

I god tid inden brødet skal bages, sættes ovnen på 220 grader.
Når ovnen er varm. hældes dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord, drys mel på dejen og skær dejen ud i brød eller boller med en dejskraber. Og jeg mener skær - så luften bliver i dejen! Læg den direkte på bageplader og bag med det samme:)

 

Obs:

Du kan sagtens tilsætte mel indtil du kan ælte dejen – jeg synes det er nemmest med den tyktflydende dej.

Hvis du kommer til at slå luften ud af dejen – lader du den bare hæve igen.

 

Esthers brød

 

 

Grapeland er også en olivenoliebutik

Se her en video om hvordan du holder din olivenolie frisk og lækker længere.

Se mere om olivenolie her


Du kan bl.a. læse om hvordan du vælger den bedste olivenolie, hvordan olivenolie er lavet mv.

Det siger vores kunder

Tak for ENDNU en skøn smagning…….

vi elsker at komme nede hos jer.  God stemning og skønne vine……og ja….så jer :)

Kunne fornemme hele vejen rundt……at der var stor tilfredshed. Så tak for en god smagning.

Thomas

Fantastisk olivenolie

Den lækreste og friskeste olie, jeg har smagt - citrusagtig. Fantastisk til både kold og varm brug!

Lene

Jeg har anbefalet jeres butik til flere og glæder mig til mit næste besøg

Mange tak for den fine vejledning i butikken i går og, ikke mindst for materialet, som var en stor hjælp, da vi skulle præsentere vinene.

Alle gæster (og vi som værter) var meget begejstrede for vinene; ikke mindst Legado da Familia (flere gæsters favoritvin), Torralvo (virkelig lækker, topvin til prisen) og De Forbandede Kaniner (som flere troede var langt dyrere).

Michael

Når man først har fået smag for Grapelands olie, forstår man virkelig forskellen på olier.

Den er frisk og lækker, og kan nydes helt for sig selv med et stykke brød. Jeg bruger den til al madlavning.

Trine