Lav din egen vinklub – Grapeland.dk

I Grapeland har vi mange vinsmagninger for vinklubber, madklubber, personalevinklubber vennegrupper, grupper fra en villavej osv.

Det er mere eller mindre seriøse klubber. Faktisk er langt de fleste grupper/klubber en flok af mennesker, der egentlig bare gerne vil være sammen med andre om oplevelser med god vin og mad. De samles om interessen, får oplevelser og smagt vine, som de ikke ville gøre for sig selv.
Det at smage flere vine på samme tid, og dermed kunne sammenligne, er en af de virkelig interessante smagsoplevelser til en vinsmagning. 

 

Vinklub – opret en selv

3 basis råd til dig der gerne vil oprette en vinklub: 

  1. 1. Medlemmer
    En gruppe venner/kolleger/familie – antal medlemmer kan være alt fra 2 til 50+ medlemmer. Vi vil foreslå et minimum af 6 personer, så der kan komme snak, erfaringer og input og ikke mindst dynamik i gruppen.

  2. 2. Tag initiativ selv
    Lav en konkret forespørgsel – så det ikke bliver ved snakken (Se forslag til det herunder)

  3. 3. Første møde og vinklubbens koncept
    Aftal det første møde, og bliv her enige om konceptet: fx interval af arrangementer, rammer for ind- og udmeldelse, rammer for indhold i arrangementer, skal I skiftes til at finde vinsmagninger at gå til, skiftes til at være tovholder på et ar- rangement, skal der være en bestemt øvre ramme for emner og mødeintervaller, skal I skiftes til at være vært, er det mere løst og bare når nogen tager et initiativ, prisniveau, betaling ved møde/kontingent/ved hvert arrangement og evt. et navn og oprettelse af en facebookgruppe eller anden måde at kommunikere internt i gruppen.

At lave rammer for jeres klub giver tryghed for alle i gruppen, så I kan koncentrere jer om indholdet ved arrangementerne og nyde oplevelserne. Desuden kan alt jo laves om og tilpasses, når I har fået erfaringer sammen i gruppen.

En vinklub kan mødes med faste intervaller eller bare når nogen tager et initiativ.

Nogle klubber indbetaler et beløb jævnligt, andre betaler, når der er et arrangement.

 

Eksempler på oprettelse af 4 forskellige typer af vinklubber

Du har sandsynligvis allerede talt med forskellige venner/kolleger om vin og mad, så̊ du ved måske allerede, hvem der kunne være interesseret.

For både garvede og nybegyndere er der oplevelser og viden at hente i vinsmagninger – og man kan sagtens gøre det sammen, på tværs af erfaringer i vinens verden.

 

Hyggeklubben: Du sender en fælles besked ud, eller spørg, når du alligevel taler med dem, som du tror vil være interesserede.

En besked kunne lyde således: ”Jeg ved du/I også er interesserede i vin. Så̊ hvad med at oprette en vinklub? En klub, hvor vi nyder god vin og hygger, samtidig med, at vi undersøger og bliver klogere på vinens verden sammen. Jeg foreslår, at dem, der har lyst til at være med, mødes hos mig xxxdag d. xx. kl. xx.xx.
Sig endelig til, hvis der er nogen, I vil foreslå kommer med til mødet.
Jeg vil foreslå, at alle tager en tapasret med – så̊ står jeg for vinen”

 

Den seriøse klub: Næste gang du planlægger at tage til en vinsmagning eller vinmesse, spørger du dem, du tænker vil være interesseret i en vinklub, om de vil med. Og om de evt. kender andre, der kunne være interesserede. Denne type vinnyder har helt sikkert nogle i deres netværk, der også er meget optaget af vin.

Måske er det bedst at ringe personerne op og få en snak om din ide.
Til en vinmesse kan I så tale på kryds og tværs og kredse jer ind på, hvem der vil være virkelig interesserede og lufte idéen om en mere seriøs vinklub.

 

 

 

Find tips til smagsskemaer, rækkefølgen på vinene til en vinsmagning mm. i menuen "Viden".

 

 

Den mere løse: Tag selv initiativ til en vinaften, hvor du inviterer dem, du har lyst til – naturligvis gerne nogen, du tænker er vininteresserede. 

Det kunne også være, at du spørger de samme personer, om de vil med til en vinmesse eller vinsmagning (Fx i Grapeland:))

Læg ved arrangementet op til, at det kunne være interessant og hyggeligt at gøre noget á la dette en gang i mellem – men vær forberedt på, at du måske selv skal være primus motor for, at det sker.

Det, du arrangerer/er med til at arrangere, behøver jo ikke at være hjemme hos dig hver gang.

Vinrejse med vinklubben - lav en rejsekasse, hvor hvert medlem lægger et bestemt beløb hver gang I mødes/hver måned. 

Pop up vinklub: Du kan også gøre det i meget mindre skala – prøv fx at lave en lille vinsmagning med 3-4 vine før en middag med vennerne. Sørg for, at der er flere forskellige vine, i stedet for flere flasker af samme vin, og et separat glas til hver vin.

Det at smage flere vine samtidig giver mulighed for at finde ud af, hvilken af vinene, I hver især bedst kan lide.
Det giver også mulighed for en lille decideret vinsmagning med at snakke om vinene. Og for at smage forskellige vine til samme mad – det gør jer klogere på jeres smagsløg, når I smager fokuseret, koncentrerer jer om smagen og beholder vinen lidt længere i munden.

 

Tip til en lille personlig fredagsvinklub:)
Prøv at åbne alle de 2-3 vine, I måske alligevel vil nyde i weekenden, allerede fredag. Smag et mindre glas af hver, brug to-tre glas, så det er muligt at sammenligne flere gange. Start med den yngste vin, eller den med mindst fadlagring, og gå så fremefter.

 

Processing...

Din vare er tilføjet

added to wishlist success.

Sale

Unavailable

Sold Out