Vizcarra
DO Ribera del Duero
Vino de la Tierra de Castilla y León
Se vores helt specielle forkøbstilbud på Vizcarra vine her.
Bestil senest d. 15. august 2024 - lige inden vi giver vores næste ordre til vinhuset!
Vingården Vizcarra blev grundlagt i 1980'erne af José Manuel Vizcarra Aguado, han siges at være en af pionererne i at gøre vinene fra Ribera del Duero anerkendte verden over.
I 1991, overtog hans søn Juan Carlos Vizcarra vinhuset. Juan Carlos er en excentrisk og visionær vinmager der har udviklet sine egne vine. I 2007 byggede han et nyt stort vinhus, hvor alle vine flyttes ved hjælp af tyngdekraften, i stedet for at blive pumpet i store slanger, som langt de fleste ellers bruger når vinen fyldes på tankene hvor de gærer eller flyttes til tønder osv.
Næste generation, datteren Celia Vizcarra, er klar til at føre de stolte traditioner videre fra både sin far og bedstefar – og er sammen med sin far også ved at udforske nye veje og fortsætte den konstante udvikling i vinhuset.
Vinhusets fillisofi er at bruge flere hænder i vinmarker og vinhus, end at bruge penge på maskiner og sprøjtning mv. Derfor er alle druer håndplukket og passet og plejet med stor omhu og passion.
De fleste af vinene fra Vizcarra er lavet på Tinto Fino – det lokale navn for druen Tempranillo.
Vinhuset er bygget op ad en bakke, så vinene kommer ind og håndsorteres, for oven, i ca. 2 sals højde. Juan Carlos har fået lavet et system, hvor druerne kommer i en tank på 1500 L, den har han en fjernbetjening til, så den kan køre hen under loftet og tømmes ned i de store tanke til gæring af vinen.
Foto fra vores besøg på vingården |
Juan Carlos er en meget dygtig - men også humørfyldt vinbonde - det er altid festligt at være i selskab med ham. |
I Ribera del Duero, som i mange andre vinområder, ligger der mange gamle familie vinkældre der er gravet langt ned – så langt at der er køligt og samme temperatur året rundt. Vizcarra familien har to som de har grenoveret. Der ligger mange gamle vintønder og remedier i disse kældre + en masse fine vine fra hele Europa foruden deres egne vine i meget store flasker, der bruges til familiens egne fester. |
|
Vizcarra - vinene
Juan Carlos er en vinmager der laver de vine han vil - også selvom nogle af dem falder udenfor reglerne i DO Ribera del Duero, derfor er hans tre vine, Garnacha, Graciano og Merlot klassificeret Vino de la Tierra de Castilla y León og ikke DO Ribera del Duero som resten af hans vine. Vinmarkerne ligger i Ribera del Duero, men under dette DO, skal der være min. 75% Tinto Fino (Tempranillo) i røde og rosé vinene, for at leve op til reglerne.
Alejandra er vinmageren Juan Carlos' kone. Kompleks og dyb hvidvin med elegant fadpræg der ikke dominerer smagen af druen. 100 % Abillo. |
|
Vizcarra Rosado Frugt, blomster, fyldig, tør og helt speciel rosévin. 100% Tinto Fino |
|
Overdådig duft af brombær, nyt sadeltræ, lakrids,og mineralitet. |
|
En kompleks vin med aroma af bær, ribs, læder og et strejf af tobak. Dens struktur og elegance gør, at det er en vin der både kan nydes nu, eller gemmes 4 eller 5 år. |
|
Vizcarra Monovarietal Garnacha Elegant, enkel og kompleks på samme tid. 14 mdr. I 400 L. franske og amerikanske egefade (50/50) |
|
Vizcarra Merlot Helt mørk vin med kompleksitet, potens, fyldig - som i virkelig fyldig! |
|
En bombe af en vin. Mørk, fylde og potens. 100% Graciano |
|
En fuldblods rødvin der er kompleks og alligevel elegant. En vin med varme mørke bær, krydderier og mineraske toner. En oplevelsesvin med mange lag og en virkelig lang finish. Dens struktur og elegance gør, at det er en vin der både kan nydes nu, eller gemmes i mange år. |
|
Celia er vinmageren Juan Carlos’ ældste datter. 95% Tinto fine, 5% Garnacha |
|
Inéz er vinmageren Juan Carlos’ yngste datter. Fusionen mellem Tempranillo og Merlot giver her et resultat med stor kompleksitet. 95% Tinto fine, 5% Merlot |
|
Torralvo Gran Reserva 2011 og 2015 Virkelig klassisk høj kvalitet af Ribera del Duero vin, der kun laves i de aller bedste årgange! 100% Tinto Fino |