Vizcarra

Vinhuset ligger i hjertet af Ribera del Duero

 

DO Ribera del Duero
Vino de la Tierra de Castilla y León

Se vores helt specielle forkøbstilbud på Vizcarra vine her.

Bestil senest d. 15. august 2024 - lige inden vi giver vores næste ordre til vinhuset!

Vingården Vizcarra blev grundlagt i 1980'erne af José Manuel Vizcarra Aguado, han siges at være en af ​​pionererne i at gøre vinene fra Ribera del Duero anerkendte verden over.

I 1991, overtog hans søn Juan Carlos Vizcarra vinhuset. Juan Carlos er en excentrisk og visionær vinmager der har udviklet sine egne vine. I 2007 byggede han et nyt stort vinhus, hvor alle vine flyttes ved hjælp af tyngdekraften, i stedet for at blive pumpet i store slanger, som langt de fleste ellers bruger når vinen fyldes på tankene hvor de gærer eller flyttes til tønder osv.

Næste generation, datteren Celia Vizcarra, er klar til at føre de stolte traditioner videre fra både sin far og bedstefar – og er sammen med sin far også ved at udforske nye veje og fortsætte den konstante udvikling i vinhuset.

 

Vinhusets fillisofi er at bruge flere hænder i vinmarker og vinhus, end at bruge penge på maskiner og sprøjtning mv. Derfor er alle druer håndplukket og passet og plejet med stor omhu og passion.

De fleste af vinene fra Vizcarra er lavet på Tinto Fino – det lokale navn for druen Tempranillo.

 

 

Vinhuset er bygget op ad en bakke, så vinene kommer ind og håndsorteres, for oven, i ca. 2 sals højde. Juan Carlos har fået lavet et system, hvor druerne kommer i en tank på 1500 L, den har han en fjernbetjening til, så den kan køre hen under loftet og tømmes ned i de store tanke til gæring af vinen.

 

  

 
Foto fra vores besøg på vingården

 

 

Juan Carlos er en meget dygtig - men også humørfyldt vinbonde - det er altid festligt at være i selskab med ham.

Vizcarra besøg i Ribera del Duero
Vizcarra besøg i Ribera del Duero
Vizcarra besøg i Ribera del Duero
I Ribera del Duero, som i mange andre vinområder, ligger der mange gamle familie vinkældre der er gravet langt ned – så langt at der er køligt og samme temperatur året rundt.
Vizcarra familien har to som de har grenoveret. Der ligger mange gamle vintønder og remedier i disse kældre + en masse fine vine fra hele Europa foruden deres egne vine i meget store flasker, der bruges til familiens egne fester.

 

Vizcarra - vinene

Juan Carlos er en vinmager der laver de vine han vil - også selvom nogle af dem falder udenfor reglerne i DO Ribera del Duero, derfor er hans tre vine, Garnacha, Graciano og Merlot klassificeret Vino de la Tierra de Castilla y León og ikke DO Ribera del Duero som resten af hans vine. Vinmarkerne ligger i Ribera del Duero, men under dette DO, skal der være min. 75% Tinto Fino (Tempranillo) i røde og rosé vinene, for at leve op til reglerne. 

 

Alejandra Blanco

Alejandra er vinmageren Juan Carlos' kone.

Kompleks og dyb hvidvin med elegant fadpræg der ikke dominerer smagen af druen.

100 % Abillo.
Kold maceration: 24 timer med drueskallerne.
Gæret 50% i fad, 50% i rustfrit stål.
Lagret 14 måneder i franske egetræsfade på 500 liter og 225 liter.
DO Ribera del Duero 

 

Vizcarra Rosado

Frugt, blomster, fyldig, tør og helt speciel rosévin.

100% Tinto Fino
Lagret 6 måneder i franske egetræstønder, 300 L, på bærmen (Gærrester, Lías, sur Lie).
DO Ribera del Duero

 

 Senda del Oro

Overdådig duft af brombær, nyt sadeltræ, lakrids,og mineralitet.
100% Tinto Fino
7 mdr. i Franske og amerikanske egefade
DO Ribera del Duero

 

Vizcarra 15 meses

En kompleks vin med aroma af bær, ribs, læder og et strejf af tobak. Dens struktur og elegance gør, at det er en vin der både kan nydes nu, eller gemmes 4 eller 5 år.

100% Tinto Fino
15 mdr. i franske og amerikanske egefade.
DO Ribera del Duero

Vizcarra Monovarietal Garnacha

Elegant, enkel og kompleks på samme tid.

14 mdr. I 400 L. franske og amerikanske egefade (50/50)
100% Garnacha
Vino de la Tierra de Castilla y León

 

Vizcarra Merlot

 Helt mørk vin med kompleksitet, potens, fyldig - som i virkelig fyldig!

24 mdr. i franske egefade.
100% Merlot
Vino de la Tierra de Castilla y León

En bombe af en vin. Mørk, fylde og potens.

100% Graciano
15 mdr. i franske egefade.
Vino de la Tierra de Castilla y León

 

Torralvo

En fuldblods rødvin der er kompleks og alligevel elegant. En vin med varme mørke bær, krydderier og mineraske toner. En oplevelsesvin med mange lag og en virkelig lang finish. Dens struktur og elegance gør, at det er en vin der både kan nydes nu, eller gemmes i mange år.

100% Tinto Fino
Lagret 17-18 mdr. i nye franske og amerikanska egefade
DO Ribera del Duero

 

Celia

Celia er vinmageren Juan Carlos’ ældste datter.

En meget dyb vin med mange lag i smagene.
Kompleks, med aroma af bær, ribs, læder og et strejf af tobak. Dens struktur og elegance gør, at det er en vin der både kan nydes nu, eller gemmes 4 eller 5 år.
Dens struktur og elegance gør, at det er en vin der både kan nydes nu, eller snildt gemmes i 10 år. 

95% Tinto fine, 5% Garnacha
Lagret i 16 mdr. i  95 % franske og 5% amerikanske egefade.
DO Ribera del Duero

 

Inéz

Inéz er vinmageren Juan Carlos’ yngste datter.

Fusionen mellem Tempranillo og Merlot giver her et resultat med stor kompleksitet.
Elegant vin, afbalanceret og med masser af personlighed. 

95% Tinto fine, 5% Merlot
Lagret i 16 mdr. i franske og amerikanske egefade 50/50.
DO Ribera del Duero 

 

 Torralvo Gran Reserva

2011 og 2015
Lavet første gang til vinhusets 25 års jubilæum i 2011 

Virkelig klassisk høj kvalitet af Ribera del Duero vin, der kun laves i de aller bedste årgange!

100% Tinto Fino
30 mdr. i franske og amerikanske egefade
DO Ribera del Duero