Smag på vin

Vin handler rigtig meget om smag – ellers ville der ikke være SÅ mange forskellige.
Det ville heller ikke være så megen snak om vin, eller så mange der tager til vinsmagninger. Så det handler bestemt også om passion – ellers ville der ikke være så mange mennesker der producerede eller arbejdede med vin – eller så mange der samlede på vine eller købte vine til at ligge i deres kælder eller vinkøleskabe.

Prøv en vinsmagning med én vin
Man kan smage vin, med bare én vin; som man ser på, dufter til og smager på.
Det er min påstand, og du kan jo selv prøve det, næste gang du skal have et glas vin. Det kan sagtens være en vin, du har fået mange gange før, og til mad du har smagt mange gange før.
 
• Prøv at bruge bare 5-10 minutter på koncentreret at se, dufte og smage vinen uden mad først. Hvor du fokuserer på dine sanser – ikke snakker og udtrykker, men oplever og sanser. Hvad kommer du til at tænke på, både af konkrete og personlige smage og dufte? Luk øjnene og duft og smag igen – langsomt.

• Prøv at gøre det igen, når du spiser maden. Hvordan smager vinen nu, hvor smagen af maden spiller ind? Det kan sagtens give en anden oplevelse af vinens smag.
Læs mere om smagsløg og det at sætte mad og vin sammen her på vores blog
 
Dette vil give dig en helt anden oplevelse af ét glas vin, uanset om det er dyr eller billig vin og dyre eller billige vinglas (Bare det ikke er helt små vinglas - de kan hæmme enhver vin i at udtrykke sig).
 
Hvis du udvider til to vine, bliver oplevelsen udvidet til ikke kun at være smagen i vinen men også sammenligninger mellem de to vine, hvilket kan udvide og udvikle dine smagsoplevelser væsentligt.