Hold vinen frisk længere - og få cavaen til at holde på boblerne i dagevis

 

Læs her hvordan du gør ......
Eller se vores lille video herover.

Ilt er godt for mange rødvine, især hvis de er mere end et par år gamle. Det får dem til at åbne smagsstofferne og giver en større smagsoplevelse. Men efter nogen tid, går det den modsatte vej - vinen mister nuancer og bliver kedelig i smagen. Så hvordan kan man gemme den halve flaske, eller det enkelte glas, der er tilbage i flasken, til næste dag - eller endnu længere?

Svaret er enkelt: sørg for at vinen er i en beholder, hvor der ingen ilt er tilbage og sæt den i køleskabet, for det er vigtigt at sørge for at vinen er i kontakt med så lidt luft som muligt, og opbevares køligt.
Vinen bliver hurtig varmere, når den hældes i et vinglas, så de er også fint for rødvin.

De to vigtige detaljer for at forlænge holdbarheden på en vin eller cava: Luft og temperatur

Du kan fjerne vinens kontakt med luft på flere måder:

  1. 1. Den enkleste, men også den der holder kortest: Sæt proppen i og stil vinen i køleskabet

  2. 2. Hæld vinen over i en mindre beholder, hvor vinen fylder hele beholderen ud, husk at sætte et tætsluttende låg på – det er stortset en gratis metode, da du kan bruge alt fra et syltetøjsglas, en plasticbeholder eller en fin karaffel – bare låget slutter helt tæt.

  3. 3. Brug en Vacuvin-prop – det er et system, hvor man sætter en special prop i flasken og pumper luften ud af flasken med en speciel pumpe – den kan du købe i Grapeland

  4. 4. Den dyreste og måske vildeste: køb en Coravin Wine Access System – et system hvor du via en slags syl gennem proppen, kan hælde et glas vin ud, uden at trække proppen op

       
    Forskellige beholdere              Vaccumpumpe til vin

Med cava og andre bobler er det stort set lige modsat - her skal luften ikke suges ud, for med luften forsvinder boblerne.

Man skal derfor sørge for at lukke flasken tæt til med det samme. Det gøres ved at sætte en specialprop i, lige når du har skænket i glassene.
Vi sætter proppen i med det samme, også selvom vi skal have et glas mere, for boblerne er meget mere lækre, når de er friske – fuldstændig som med sodavand.


I Grapeland kan du købe en specialprop til 29,- kr.

Du kan også få en masse andre modeller, mange andre steder. Prøv at søge på: prop mousserende vin.

I Grapeland kan du altid få tips & idéer - så kom ind i butikken hvis du har spørgsmål om vin eller cava:)