Rendé Masdéu

Rendé Masdeú

DO Conca de Baberrá

Rendé Masdéu er en lille familievingård i området Conca de Baberrá, der ligger syd for Barcelona og ind i landet.

Familien har dyrket vin i generationer, siden 1604, men i start 1990’erne besluttede Marionas (den nuværende ejer af vinhuset) far og hans bror at modernisere vinhuset, og herefter har navnet været: Rendé Masdéu, efternavnet fra hhv. deres far og mor. 

 

Ægteparret Mariona Rendé og Jordi Roig fører vinhuset videre - og måske vil deres store sønner tage over en dag. Vinhuset har været økologisk certificeret siden høsten 2014.

Deres mål er: ”To express the potential of Conca de Barberà and give pleasure to your senses”.

 

I oktober 2019 blev vinhuset ramt af en flodbølge - den tog alt med!!
Vin, årets høst der lige var kommet i hus, tønder, Amphoras - ALT!

Det havde regnet usædvanligt kraftigt lige inden - sandsynligvis grundet klimaforandringerne.
Heldigvis kom familien ikke noget til - heller ikke deres marker - men selve vinhuset, der lå i byen L'Espluga de Francoli i Conca de Barberá, blev jævnet med jorden.

De fik stor, stor hjælp af virkelig mange lokale - også til at grave det frem af mudret som de kunne af mudrede flasker. Bl.a. Manuela Ventosa – så hvis der er en rest mudder under flasken, eller ridser på flasken – er det fra vinens tur i flodbølgen!

Her ses Jordi og sønnerne Arnau og Jordi i deres nye vinhus (en ombygget gammel gård). 

 

 

 

Deres to sønner under vinhøsten. (For nogen år siden)

 

 

Deres vine:

Manuela Ventosa

DO Conca de Baberrá

70% Cabernet sauvignon, 30% syrah

Håndplukkede druer

Gæret i 300L nye franske fade

Fadlagret 15 mdr. I franske og amerikanske egetræsfade

14%

 

En virkelig power vin med tydelige svedsker og vanilje, en ”varm” og blød vin som man blive glad af. Denne vin udvikler sig i glasset, og man kan læne sig tilbage og nyde de forskellige smage og dufte – on opevelsesvin.

 

Manuela Ventosa var mor til dereses forfader
Josep Maria Rende Ventosa, hvilket var ham der introducerende tanken om cooperativer i Catalonien i starten af det 20. Århundrede, efter vinlusen filoxeras hærgen (den ødelage stort set alle vinmarker i Europa), hun var en kvinde med stor karakter.

 

Manuela Ventosa er vinhusets top vin.

Denne vin gæres hvert år i nye franske egetræsfade på 300 L, og laves af deres bedste druer af cabernet og syrah.

På etiketten er der mønster fra Manuelas kniplinger

 

 

ARNAU

100% Syrah

DO Conca de Baberrá

Håndplukkede druer

15% af druerne gæres i egetræsfade 85% traditionel gæring i ståltanke

12 mdr. Lagring i franske og amerikanske egetræsfade

14,5%

 

En vin der har godt af luft (dekantering) en vin der vinder ved mad.

 

Sorte bær ARNAU er fra vinmarken med navnet; La Muralla, med druen Syrah.

Muralla betyder væg på catalansk, og denne vinmark ligger ved siden af væggen til et kloster der hedder Poblet.

, fine tanniner afbalanceret syre og fadlagringen der toner frem med smag af vanilje og ristede toast.

 

 

Familien har desuden to heste gående på et stykke jord lige op ad vinmarken, og det er sønnen Arnaus og bedste faderens heste.