Celler Balaguer i Cabré

Familien har deres eget bjerg tæt på byen Gratallops i Priorat, hvor de dyrker vin.


Balaguer i Cabré er et gammelt familie vinhus

 

De dyrker udelukkende én druesort: Granacha, da faderen i vinhuset ikke er vild med smagen i de andre druer der dyrkes lokalt. Indtil videre er det kun røde vine de laver, men i efteråret 2016 har de plantet en ny mark med hvid Granacha, men der går nogle år, før det resulterer i en hvid vin fra huset.

Bjerget hvor vinene vokser, er fyldt med skov, vilde planter og mandeltræer.

Familien har, som rigtig mange andre vingårde, i mange år solgt druerne til større vinhuse, men for 11 år siden bestemte Jaume, der er yngste generation, sammen med sin far, Jaume, at de ville lave deres egne vine.   

          

 

Her står de to x Jaume i deres gamle vinkælder, inden den blev renoveret for
11-12 år siden.
Du kan se resultatet øverst. 

 

"Vi de Vila" (vin af byen) - en ny klassifikation - kun i DOQ Priorat indtil videre.

Her ser du la Guinarderas første etiket med den klassifikation

Denne klassifikation garanterer at alle druer kommer fra et meget lille geografisk område:) La Guinardera - er jo en fantastisk vin, den første årgang med denne klassifikation; Gratallops Vi de Vila, 2011, er der kun 2090 flasker af!

"The wine is the same, but with “Vi de Vila” we certifeied all the grapes are from the same village"  siger Jaume Balaguer  (ham der laver vinen) 


Læs mere om klassifikationen
 her.

Hos os kan du lige nu købe årgang 2012, den er produceret i 2115 flasker, der er naturligvis forskel på høstudbyttet fra år til år.