Carles Andreu

Familien købte den første jord i 1781,
siden er det blevet til mange flere marker.

I deres familiearkiv har de købsdokumentet for gården Celdoni de Forès, fra år 1781.

 

Familien har, som rigtig mange andre vingårde, i mange år været en del af et kooperativ. Men for ca. 20 år siden trak Carles Andreu, faderen i huset, nogle marker ud til at lave deres egne vine, det er nu ca. 50% af deres marker de laver vine i familiens navn, resten af høsten går stadig til kooperativet.


Familien ejer i øjeblikket omkring 80 hektar vinmarker i Conca de Barberà, hvor de traditionelle sorter i regionen hovedsageligt dyrkes (macabeu, parellada og trepat).

Vinmarkerne er spredt mellem kommunerne Pira, Forès, Sarral, Solivella, Barberà de la Conca og Montblanc.
 

 

  • Filosofi: økologisk landbrug og miljømæssig bæredygtighed
  • Kultiveret (naturligt) gær - produceret ud fra naturgær på deres egne vinstokke
  • DO Conca de Baberrá
  • Vinhuset producerer: Cava, Rødvin, Hvidvin og olivenolie
  • Vinmarkerne er op til x år gamle
  • 500 m. over havet 
  • Vinmarker er mest plantet som hække
  • Jordbunden er Stenet med en
  • De dyrker først og fremmest de tre lokale druer: Macabeo, Parellada og Trepat, druer som først og fremmest bliver til cava, men også en hvid og tre rødvine. Desuden dyrker de Chardonnay og Xarel.lo
  •  

    En af deres rødvine hedder 12@

    Vidste du at @ er en gammel vægtenhed?
    @ vejer ca. 10,4 kilo

    Lidt sjov viden: Vinhøsten 1888 fra Celler Carles Andreu blev målt i en vægtenhed der hed: @
    Se fotos fra den gamle bog som de fandt da de ville renovere taget på familiens gamle vinhus nederst her på siden

    Trepat 

    Trepat er en ganske særlig drue, en drue som dtte vinhus har flere vine og cava der er lavet på, det er en lokal drue fra Conca de Barberá i Catalonien, og er perfekt tilpasset dette område.

    Den kunne minde om Pinot Noir, med samme lyse farve, men den er mere krydret og giver mere syre i vinene. Trepat giver lette og frugtagtige vine
    Trepat er en rød drue, men den har stort set ingen taniner, og man kunne sige at den falder lidt ned imellem at være en hvid og en rød drue.

     

    Den første rødvin der blev lavet på Trepat, blev lavet af Carles Andreu - fra vinhuset Carles Andreu - vinen hedder:
    Trepat Negre. En vin er lavet på 100% Trepat, fadlagret i 12 mdr. på fransk eg.
    Første årgang er 2004

    Det traditionelle er at lave rosé cava på druen.

    Denne vin indgår i vores Trepat-smagekasse - naturligvis i en nyere årgang:)

    Carles Andreu fik dengang at vide "at det duer druen ikke til".
    Men efter at Celler de Can Roca tog vinen på kortet, er der mange flere vinhuse der laver røde vine på denne drue.

    Læs mere om Trepat her på vores blog

     

     

    Vinene:

     Parellada

    Sprød og elegant hvidvin der overrasker med dens krydrede mix af æble og citron, frugtig og fin syre.

    L’era del Celdoni 2011

    Sanselig cava, frisk, cremet med toastede noter og en vedholdende lang smag.

     

    CA Brut Nature Reserva Barrica

    Blide, bløde og vedholdende bobler. En frugtig fusion mellem vin og fade, hvilket giver en helt speciel citrus/appelsinskal i smagen.

    CA Brut Nature Gran Reserva

    Blød og sanselig cava, frisk citrus og toastede noter.

    CA Brut Nature Reserva

    Frisk og læskende cava.
    Ung og let smag men med en stærk personlighed.

     CA Cava Brut reserva

     Frisk og læskende cava der nærmest dufter af fest.

    CA Dolç

    Frisk sødme og fine bobler der kan løfte enhver dessert til nye højder. 

      

    Cava Rosat Brut Barrica

    Helt speciel tør rosé cava, fadlagring der giver den en  moden og kompleks smag

    CA Cava Rosat  Brut

    Små fine bobler, lige noget for rosé elskere. Både for det søde og salte køkken.

    Trepat Negre

    Let og elegant vin der overrasker med dens krydrede, frugtige og fine syre.

    12@

    Let og elegant i smagen, med krydret smag og eftersmag og syre der klæder mad.

     

     

    Carles Andreu-wine-photo Carles Andreu-wine-photo Carles Andreu-wine-photo Carles Andreu-wine-photo Carles Andreu-wine-photo Carles Andreu-wine-photo Carles Andreu-wine-photo Carles Andreu-wine-photo Carles Andreu-wine-photo Carles Andreu-wine-photo Carles Andreu-wine-photo Carles Andreu-wine-photo
    Bernat fortæller om deres vin og cava på trepat her (du kan se den på Youtube - da der er aldersbegrænsning på 18 år på denne video)