Bodegas & Viñedos Sentencia

Det hele startede med at Alberto overtog et par meget gamle familievinmarker der skulle rykkes op med rode

 

Alberto er en virkelig dygtig, grundig, intens, vidende og legende vinmager. 
Alle hans vine er lavet naturligt, med den naturlige vilde gær. De har ingen tilsætningsstoffer, kun sulfit i meget lave doser (Fetiche har ingen sulfit tilsat).  Vinmarkerne dyrkes økologisk, men som Alberto siger "jeg er ikke ven af ​​certificeringer, men mine vine følger strengere standarder end det, vi kender som økologi".

Desuden indeholder vinene ikke noget af animalsk oprindelse, selvom de ikke er certificerede.
Vinene klares spontant i tank og fade om vinteren og filtreres ikke før aftapning, hvorfor der kan være en smule uklarhed og bundfald i vinene.

Om Vinhuset Sentencia:
Det hele startede med at Alberto overtog et par meget gamle familievinmarker der skulle rykkes op med rode. Disse vinmarker blev "dømt til døden", fordi de ikke var særlig produktive ... det er her navnet på vinhuset og den første vin blev født; "Sentencia".
(Sentencia betyder dom/dødsdom)

Et par år senere kom vinen "Lluvia" til. Navnet refererer til den type vin Alberto gerne ville lave; spontan, naturlig, frisk, flydende, let, forfriskende ... disse egenskaber inspirerede til navnet "Lluvia".
(Lluvia betyder regn)

"El Indulto" eller indultar på spansk betyder, når en regering beslutter at benådige en person, som derfor slipper for en straf. I Valencia er der en årlig festival "Las Fallas", med masser af fyrværkeri og hvor de brænder monomenter/skulpturer fra optogene den sidste dag i festivallen. Undtagen det vindende og smukkeste monument "indultado" den bliver ikke brændt som resten.
Vinen El Indulto var vinhusets første "mono-sort" (Vine på én druetype, kaldes også monovine).
Alberto fortæller: "Vi lagde "el indulto" på to fade, fordi vinen havde særlige egenskaber, og vi besluttede ikke at blande med andre druer. På denne måde begyndte vi at lave denne vin, der altid kommer fra den samme vinmark".

"Las Bairetas" er navnet på området, hvor denne vinmark er. Og "Fetiche" betyder en genstand, der bringer held og lykke eller betragtes som magisk. Dette refererer til den måde, hvorpå disse typer naturvine (Ancestral / PET NAT) fremstilles, hvor alt er helt naturligt, uden nogen tilsætningsstoffer (forskelligt fra champagnemetoden). Det ligner magi :)

"Royal er en meget gammel lokal sort, der næsten er uddød, og vi er i gang med sortgendannelsesarbejde. Vi finder det meget interessant". fortæller Alberto.
Royal er kendetegnet ved at have meget lidt farve og mindre alkohol end andre middelhavsvarianter. Den producerer friske vine med aromaer af frugter som vandmelon og granatæble.

 • Druer: Bobal, Garnacha, Royal, Muscat
 • Filosofi: Minimum intervention
 • Naturligt gær
 • Product of Spain - DO Utiel-Requena
 • Vinhuset producerer: Rødvin, Orangevin, Rosevin, Ancestral
 • Vinmarkerne er mellem 30 og 90 år gamle
 • 700 m over havet 
 • De fleste vinmarker er plantet som busk vine
 • Jordbunden er hovedsageligt sammensat af kalksten, sand og ler på bakkerne og gråt ler og kalk i dalene.
  (Der er mange forsiler at finde i markerne, på et af fotoene herunder ses en kæmpe fosil, som Alberto opbevarer i midten af en af vinstokkene)

 

Vinene

Fetiche

Ancestral (Pet Nat)med blide, bløde livlige bobler, smag af friske røde bær og frugter.

 

 Las Bairetas

 

Blomstret, tør orangevin. 

Lluvia Rosat

En eksperimenterende rosévin. Saftig, krydret

 

Lluvia

Saftig, krydret, tør lakrids, mørke bær - en lys vin med dyb smag.

El Indulto

Kraftig, krydret vin med dyb smag.

Sentencia

Kraftig, fyldig og saftig.
Svidsker og tanniner i en elegant symfoni. 

 

Hvorfor hedder det Bodegas & Viñedos?
Mange vinhuse som selv dyrker deres egne vinmarker, og ikke køber druer, er begyndt at skrive Bodegas & Viñedos. Bodegas (eller Adega i Galicien og Celler i Catalonien) refererer til vinproduktionen, og Viñedos til at det er egne vinmarker druerne til deres vin kommer fra.

Sentencia-wine-photo Sentencia-wine-photo Sentencia-wine-photo Sentencia-wine-photo Sentencia-wine-photo Sentencia-wine-photo Sentencia-wine-photo Sentencia-wine-photo Sentencia-wine-photo Sentencia-wine-photo Sentencia-wine-photo Sentencia-wine-photo Sentencia-wine-photo