Bordeaux- Grapeland undercover vinbesøg

Bordeaux- Grapeland undercover vinbesøg

Bordeaux- Grapeland undercover vinbesøg

Vi starter vores #GrapelandRoadWineTour anno 2018 med en Grapelandundercoverdag i Bordeaux – vi tænker, at det er godt at besøge vinhuse andre steder end kun i Spanien:)

- for mig er det første gang, jeg besøger et vinhus i Bordeaux, Preben har været på flere af de store – men det er mere end 30 år siden. Hele dagen blev vi vist rundt af Valérie fra vinhuset – eller slottet hedder det her i Frankrig, La Grangére. 
La Grangere har Saint-Émilion Grand Cru vine.

Franskmænd kender vi som et stolt og traditionsbundet folkefærd, og det blev bestemt bekræftet under vores besøg i Bordeaux – på den gode måde. De tager vindyrkning og vin meget seriøst.
Vinmarkerne er virkelig organiserede og, stort set alle, meget velplejede. (Og værdifulde – en hektar i Saint-Èmilion kan sælges for ca. 1,5 mil.€ - men de er meget sjældent udbudt til salg)

Vinstokkene står i meget lige rækker, bundet op som høje hække. Man binde de vilde grene ind i stålvejrer der er bundet fast i træstolper, der står med stor nøjagtighed i lige rækker. Ofte plukker de blade af vinstokkene, på den side der vender mod øst, så druerne kan få morgensol – som naturligvis ikke er så brændende som solen midt på dagen.

 

Så godt som alle – ifølge vores guide der er vokset op på en mindre vingård i området – høster man med maskiner, selv flere af de helt store vinslotte. De helt moderne maskiner, er meget blide ved vinstokkene og medtager meget få blade, stort set ikke stilke og snegle, som maskinhøstning ellers er berygtet for.

Hvilket er ret heldigt for de gode vine de gerne vil lave – arbejdskraft er nemlig meget sværere at få fat i end i Spanien – det er tæt på umuligt at få gode, og ikke mindst stabile, vinplukkere fortæller Valérie. Som også fortalte om en metode til at sortere druerne – nu de ikke har hænder til at udføre sorteringen efter plukningen – de laver et stort bad med vand og druesukker, og hælder høsten heri, de blade der måtte være og druer der ikke duer flyder ovenpå. Hvorefter de nemt kan sorteres fra!

Noget af det vi taler om rigtig mange gange i løbet af dagen, er klassifikationer, regler, ansøgninger om klassifikationer, papirarbejde og kontrol. Og det virker som om det er noget der får de stolte franske vinbønder til at prøve endnu mere – gøre det endnu bedre end året før - for at opnå så høje anprisninger og klassifikationer på flasken som muligt.

Klassifikationer giver anderkendelse, respekt og præstige i vinverdenen – og naturligvis mulighed for at tage mere for vinene, som så kan gøre det bedre, med også meget nemmere, at lave endnu bedre vine.

I Bordeaux er de glade for traditioner og har stor respekt for tidligere generationers metoder. Hvor de spanske vinhuse vi har i Grapeland – sætter en stor ære i at tænke nyt og prøve nye metoder af – samtidig med at de gerne vil bibeholde mange af de, især, manuelle og også gamle metoder som fx ler amphoras i vinifiseringen (Vinproduktionen). 

Og så var det en meget underholdende dag med mange sjove snakke – Valérie er en franskmand med meget humor:)

 

Pomerol -Bordeaux

Grapeland er også en olivenoliebutik

Se her en video om hvordan du holder din olivenolie frisk og lækker længere.

Se mere om olivenolie her


Du kan bl.a. læse om hvordan du vælger den bedste olivenolie, hvordan olivenolie er lavet mv.

Det siger vores kunder

Tak for ENDNU en skøn smagning…….

vi elsker at komme nede hos jer.  God stemning og skønne vine……og ja….så jer :)

Kunne fornemme hele vejen rundt……at der var stor tilfredshed. Så tak for en god smagning.

Thomas

Fantastisk olivenolie

Den lækreste og friskeste olie, jeg har smagt - citrusagtig. Fantastisk til både kold og varm brug!

Lene

Jeg har anbefalet jeres butik til flere og glæder mig til mit næste besøg

Mange tak for den fine vejledning i butikken i går og, ikke mindst for materialet, som var en stor hjælp, da vi skulle præsentere vinene.

Alle gæster (og vi som værter) var meget begejstrede for vinene; ikke mindst Legado da Familia (flere gæsters favoritvin), Torralvo (virkelig lækker, topvin til prisen) og De Forbandede Kaniner (som flere troede var langt dyrere).

Michael

Når man først har fået smag for Grapelands olie, forstår man virkelig forskellen på olier.

Den er frisk og lækker, og kan nydes helt for sig selv med et stykke brød. Jeg bruger den til al madlavning.

Trine