Orangevin

Orangevin

Orangevin er noget helt for sig - det er hvide druer der er lavet til vin på samme måde som rødvin: gæret med drueskindet.

Egentlig er det en type vin man har lavet i Georgien, og andre lande i det

område, i flere hundrede år, ligesom det har været en type vin man har lavet i Spanien og Portugal – men helt glemt – gået væk fra.
Det er ikke så mange år siden, at denne type vin blev kendt her i Danmark - men nu er den på bordet rigtig mange steder - og disse vine kan altså også noget helt specielt - og hvis du ikke har smagt orangevin før - så tag det første glas uden mad, for at lære denne type vin at kende.

Fotoet er af modne hvide druer af sorten Macabeu

Ligesom røde vine har mangeforskellige røde farver, mere og mindre intense, men også flere forskellige rødt nuancer. Så har de hvide druer også flere forskellige farver, fra helt lyse til orange nuancer og med mere eller mindre intens farve der kan være helt over i mørk orange og brunlig.

De hvide druer der bruges til vin er, med få undtagelser, helt andre druer end dem vi bruger som spisedruer. Muscat er en af undtagelserne, og måske har du smagt dem, og lagt mærke til den nærmestorange/brunlige farve. Så giver det mening at orangevin får den farve som den gør.

Orangevin - lær den at kende og find mad der matcher - her