La Rioja - GrapelandRoadWineTour – Grapeland.dk

0 comments / Posted by Charite Nielsen

 

Arandinos vinsmagningLa Rioja – Finca de los Arandinos – et fantastisk smørhul af nydelse for alle sanser.

Det er en fantastisk køretur ind i Spanien på den østlige side af landet, gennem storslåede bjerge, der lige nu er meget grønnere end normalt for årstiden. Modsat Danmark, har der i år været meget mere regn end normalt – og især mere end de seneste år. I Rioja var vandreserverne nede på 10% sidste år, nu er de oppe på 95%, så det har regnet virkelig meget! Men det passer vinbønderne rigtig godt, for der er mange og sunde druer i år - indtil videre – for man kan aldrig vide hvad resten af vækstperioden bringer. Men lige nu er de virkelig godt tilfredse med kvaliteten. 

Vi kunne lige nå en enkel frokost i Navarette på vejen. En by hvor pilgrimmene på Camino de Santiago kommer igennem, og der er årstiden for mange af dem.

Det er fjerde gang vi besøger vinhuset Arandinos, og vi bliver modtaget med de traditionelle varme spanske kindkys. Og så direkte ind og smage vin i vinhusets kælder, hvor de havde planlagt en smagning med deres Reserva, årgang 2013 sammen med 2014, for de ville rigtig gerne høre vores mening om den nye årgang, som de var i tvivl om, om de kunne frigive allerede – og det kan de bestemt – den er meget moden, men også meget anderledes end årgang 2013. Det gav anledning til en længere snak om årgange og ikke mindst forskellene, som er virkelig tydelige i vine fra mindre vinhuse og vine fra mindre marker. Her er vejret en virkelig stor faktor, hvilket vi synes er meget charmerende, og det der gør en vin levende.

 Finca de los Arandinos Reserva 2013 og 2014

Reserva 2014 og 2013

El Conjuro i glasset og vinmarken

El Conjuro i glasset og vinmarken

Arandinos er et vinhus der udvikler sig hele tiden og hvor vi bliver meget – positivt – overrasket for hver årgang. Det at de fik ny vinmager, Alecia, i februar 2016, gør også, at vinen ændrer karakter. Så både årgang og vinmager betyder virkelig noget – og det kan man tydeligt smage i vinene fra Arandinos. Vi er glade, og overbeviste om, at de nye årgange af vinene også falder i vores kunder smag:)

Udsigt til bjerget Malacapa

Udsigt til bjerget Malacapa

Viero 2016 direkte fra vintønderne

Herefter smagte vi den nye årgang af El Tejar og El Conjuro, som vi tog med ud og smagte i den vinmark hvor den vokser, lige omkring vinhuset. Også de ældste vinmarker, de ældste vinstokke er mere end 80 år gamle. El conjuro 2016 er fra den første årgang hvor Alecia har været med fra høsten og hele verificeringen. Og den gør os igen til glade vinsælgere – den får os til at smile helt impulsivt.

Vi smagte også den nyeste årgang af deres hvide Viero, direkte fra vintønderne. Viero er fra årgang 2016 meget mere fadlagret – al vinen ligger i nye fade, hvor vinen førhen kun var delvist i nye og mindre fade. Det giver vinen, Alecias præg og også den genkendelige smag af nødder og mere blid bitterhed (tanniner) i vinen, som gør den endnu mere velegnet til mad.

Vin er ikke kun noget man smager – det er noget man sanser med hele kroppen:)

 

Comments

Leave a comment

All blog comments are checked prior to publishing

Processing...

Din vare er tilføjet

added to wishlist success.

Sale

Unavailable

Sold Out