Naturlig god vin – Grapeland.dk

0 comments / Posted by Charite Nielsen

 

Naturvin er et nyere fænomen, men det er naturlig god vin ikke.

Mange helt små vinhuse synes ikke, at der er grund til at kalde det naturvin – for det er jo sådan, de altid har lavet vin – det er sådan man bedst får den gode smag fra druerne frem i vinen.
Sådan at deres nøjsomme, stolte og hårde arbejde i marken og vinkælderen viser sig som ærlighed i smagen. 

Langt de fleste af vores vinbønder laver vin på den naturlige gær, de behandler deres vinmarker med omhu og kærlig omsorg, så de næste generationer arver gode og sunde marker. Deres vin tager den tid den tager, årgange er forskellige og sulfit tilsættes med nænsomhed og i absolut minimum.

 "I listen what the wine ask me to” siger Jaume fra vinhuset Balaguer i Cabré - i vinmarken og i vinkælderen mærker vores vinbønder efter, hvad vinstokkene og vinen har brug for, eller ikke brug for, og det er bestemt ikke det samme hvert år:)

Sådan laves vores vine. Og måske er det fordi langt de fleste af vores vinhuse for 10-15 år siden kun lavede vin til deres egen familie og fester. Resten af druerne solgte de til større vinhuse eller kooperativer – lidt ligesom bønder her hjemme dyrker korn.

Nu hvor de laver deres egen vin, tager de traditionerne fra deres familie vin med sig, og laver dermed tålmodigt vin fra de marker de kender så godt, hvor kun den bedste og mest naturlige vin er godt nok.
De kender gæren på deres marker, de ved hvordan vinstokkene kan give den bedste vin og hvad der kan gøres af naturlig vej, når et år giver vejrproblemer eller en vin opfører sig anderledes end normalt i de forskellige processer.

 

 

Comments

Leave a comment

All blog comments are checked prior to publishing

Processing...

Din vare er tilføjet

added to wishlist success.

Sale

Unavailable

Sold Out