Udforsk dine smagsløg på vores gratis temasmagninger
Hvis du vil vide mere om vin, og hvad du selv synes smager godt, er der kun en vej - og det er at smage og smage
- Nye årgange
- Vin til årstiden
- Er temperatur virkelig vigtig for smagen på en vin?
- Hvad gør ilt ved vinen?
- Hvad gør fadlagring ved smagen?
- Hvordan opdager man om en vin har prop?
- Bliver din smag influeret af etiketten?
- Smager samme vin forskelligt i magnum- og alm. flaske?
- Og mange andre smagsoplevelser og viden om vin, kan du opleve, på vores ugentlige temasmagninger
Har du lyst til at øve dig? – og blive god til at vide, hvad du egentlig synes rigtig godt om i vin - uden at købe mere vin end du plejer?
Det kan du på vores gratis temasmagninger:)
Måske bliver du også bedre til at sætte ord på smage (Det er ret svært – og ikke noget vi er vænnet til. Vi snakker mest om ”kan li’” og ”kan ikke li’, og glemmer at sætte ord på det vi kan li’ eller ikke li’).
Vin handler rigtig meget om smag – ellers ville der ikke være SÅ mange forskellige - og smag kan virkelig diskuteres!
Der ville heller ikke være så megen snak om vin, eller så mange der tager til vinsmagninger.
Men det handler bestemt også om passion – ellers ville der ikke være så mange mennesker der producerede eller arbejdede med vin – eller så mange der samlede på vine eller købte vine til at lægge i deres kælder eller vinkøleskabe.
Dine smagsløg - dine vinregler
At smage, er at opleve gennem smags- og lugtesanserne.
Disse sanser har vi alle, og som med alle andre sanser, oplever vi forskelligt.
Noget er kulturelt og noget er fysisk/arveligt/gen-bestemt, og noget er helt personligt – noget du via dine oplevelser og erfaringer tillægger værdi, når du smager og dufter – både negativt og positivt.
Personlige smagsoplevelser hægter vi op på en personlig erfaring, oplevelse eller et minde. Sammen med konkrete smage, giver det din personlige smagsoplevelse – for smagen er noget der sker indeni dig!
Egentlig er det ligegyldigt, om det er fakta, en helt konkret smag, eller en personlig smagsoplevelse, som du oplever anderledes end andre.
Vi har stor respekt for smagsløg, både vores egne og alle andres!
Og som sagt: den eneste vej til at blive klogere på din smag for vin, er at smage en masse vine.