Vinsmagning med Alexandra fra vinhuset Mas Que Vinos

Vinsmagning med Alexandra fra vinhuset Mas Que Vinos

Vinsmagning med Alexandra fra vinhuset Mas Que Vinos

(Smagningen blev afholdt fredag d. 6. april 2018)

Underholdende og fuld af viden
Torsdag og fredag havde vi fornøjelsen af at have Alexandra på besøg. Alexandra er en af de tre vinmagere bag vinhuser Mas Que Vinos, som laver meget specielle, forskellige og lækre vine øst for Toledo i Spanien.

Alexandra fortalte om sin egen vinrejse, fra hotelbranchen i Sydafrika over en vingård samme sted, til uddannelse som ønolog (vinmager) i Tyskland og vingårde i Tyskland, Frankrig og Spanien.

Hun mødte sine to venner og kompagnoner, Margarita og Gonzalo, i Rioja. I nogle år arbejdede de udelukkende som konsulenter for vinhuse. Men i dag driver de selv vinhuset Mas Que Vinos på Gonzalos families vinmarker øst for Toledo.

Vinhuset MQV laver nogle meget forskellige vine – sikkert fordi de tre venner nyder at prøve en masse ting af, og fordi de går ud fra de lokale druer, og de helt lokale forhold i den enkelte vinmark.

Hør her fortællingen om deres problemer med vilde kaniner i marken El Senorito – hvor vinen af samme navn kommer fra.
De vilde kaniner har ikke særlig meget at leve af, når alle andre afgrøder er høstet, så derfor spiser de af vinstokkene, som bestemt ikke trænger til beskæring på det tidspunkt, og slet ikke på den måde, som de vilde kaniner gør det! – og det er specielt denne mark der er udsat!

 

Ved smagningen kom vi vidt omkring
– hvilket også gav deltagerne oplevelsen af, hvad Spansk vin er og hvad druer, jordforhold, ler, træ og i det hele taget måden man vælger at lave vinen på, kan smages i glasset.

Fx forskellen på amerikanske og franske egefade, forskellige druer fra marker med samme jordbund og meget mere.

Dine smagsløg er dine egne
Mange af vinene var der bred enighed om, at de var virkelig gode, især hvidvinen La Malvar og rødvinene Ercavio Selección Limitada og El Senorito havde mange tilhængere. Hvorimod rødvinen De la Madre virkelig delte vandene, nogen var helt vilde med duft og smag og andre synes den var for syrlig og for speciel til deres smag – og sine egne smagsløg skal man høre efter og tage alvorligt;) uanset hvad andre siger!


De vine vi smagte

Alexandra er taget videre ud i verden, for at fortælle om hendes vine. Men du har mange muligheder for at komme til en smagning hos os – du kan også booke en privat smagning, hvis I er min. 10 personer.

Se mere om vores smagninger her.

Grapeland er også en olivenoliebutik

Se her en video om hvordan du holder din olivenolie frisk og lækker længere.

Se mere om olivenolie her


Du kan bl.a. læse om hvordan du vælger den bedste olivenolie, hvordan olivenolie er lavet mv.

Det siger vores kunder

Tak for ENDNU en skøn smagning…….

vi elsker at komme nede hos jer.  God stemning og skønne vine……og ja….så jer :)

Kunne fornemme hele vejen rundt……at der var stor tilfredshed. Så tak for en god smagning.

Thomas

Fantastisk olivenolie

Den lækreste og friskeste olie, jeg har smagt - citrusagtig. Fantastisk til både kold og varm brug!

Lene

Jeg har anbefalet jeres butik til flere og glæder mig til mit næste besøg

Mange tak for den fine vejledning i butikken i går og, ikke mindst for materialet, som var en stor hjælp, da vi skulle præsentere vinene.

Alle gæster (og vi som værter) var meget begejstrede for vinene; ikke mindst Legado da Familia (flere gæsters favoritvin), Torralvo (virkelig lækker, topvin til prisen) og De Forbandede Kaniner (som flere troede var langt dyrere).

Michael

Når man først har fået smag for Grapelands olie, forstår man virkelig forskellen på olier.

Den er frisk og lækker, og kan nydes helt for sig selv med et stykke brød. Jeg bruger den til al madlavning.

Trine