Vores chokolader - bæredygtighed og cadmiumindhold mv.

Vores chokolader - bæredygtighed og cadmiumindhold mv.

Vores chokolader - bæredygtighed og cadmiumindhold mv.

Der er fortiden en del skriveri både her i Danmark, og i EU generelt, om skadelige stoffer i chokolade - specielt mørk chokolade.
Derfor deler vi disse fakta om vores chokolade fra Blanxart i Barcelona. Som vi naturligvis har udvalgt efter deres virkelig gode smag og høje kvalitet:)

 

Blanxart leder først efter et godt avlerkooperativ, når de vælger nye producenter. Det er vigtigt for dem hvordan de arbejder med produktet og deres team. Disse avlerkooperativer er sædvanligvis forskellige familier, der arbejder for det samme kooperativ, kooperativer med en rigtig god behandling af arbejderne og med et godt forhold deres arbejdere imellem.
Cacaobønnerne er produktet bæredygtigt, og dyrket fra små plantager fra hver familie.

  

Cadmium
Blanxart analyserer årligt på deres færdige produkt, som viser resultater under 0,10 mg/kg., så det er reelt under de maksimale niveauer fastsat i EU-forordningerne (0,80mg/kg.).

Cadmium er et tungmetal der kommer fra jorden, hvis den er blevet forurenet fra andre kilder som fx tidligere minedrift. Så koncentrationen af ​​dette tungmetal i chokoladeprodukter afhænger af niveauerne i jorden, hvor chokoladen er høstet, og sandsynligvis også i vandet, der bruges til at vande. 

Hvad skal man gøre, hvis man er bekymret om skadeligt indhold i sin chokolade?
Bekymringen på dette punkt er virkelig vokset på det seneste, da mange chokolader i EU har vist høje niveauer af tungmetaller. Risikoen ved at indtage disse chokolader afhænger naturligvis, for det første af indholdet i produktet og for det andet af mængden man indtager af produktet.

Så hvis du er i tvivl om, om det er et produkt med et højt indhold, bør du overveje at indtage lave mængder, men i produkter med lavt indhold, som vores chokolader fra Blanxart, så spis endelig al den chokolade du har lyst til. Naturligvis bør man altid holde sig indenfor den anbefalede mængde, men med rigtig god chokolade kan jeg i hvertfald nøjes med mindre, og få stor nydelse alligevel:)

Se mere om chokolade - Gudernes spise her

Og alle de lækre chokolader fra Blanxart her

Grapeland er også en olivenoliebutik

Se her en video om hvordan du holder din olivenolie frisk og lækker længere.

Se mere om olivenolie her


Du kan bl.a. læse om hvordan du vælger den bedste olivenolie, hvordan olivenolie er lavet mv.

Det siger vores kunder

Tak for ENDNU en skøn smagning…….

vi elsker at komme nede hos jer.  God stemning og skønne vine……og ja….så jer :)

Kunne fornemme hele vejen rundt……at der var stor tilfredshed. Så tak for en god smagning.

Thomas

Fantastisk olivenolie

Den lækreste og friskeste olie, jeg har smagt - citrusagtig. Fantastisk til både kold og varm brug!

Lene

Jeg har anbefalet jeres butik til flere og glæder mig til mit næste besøg

Mange tak for den fine vejledning i butikken i går og, ikke mindst for materialet, som var en stor hjælp, da vi skulle præsentere vinene.

Alle gæster (og vi som værter) var meget begejstrede for vinene; ikke mindst Legado da Familia (flere gæsters favoritvin), Torralvo (virkelig lækker, topvin til prisen) og De Forbandede Kaniner (som flere troede var langt dyrere).

Michael

Når man først har fået smag for Grapelands olie, forstår man virkelig forskellen på olier.

Den er frisk og lækker, og kan nydes helt for sig selv med et stykke brød. Jeg bruger den til al madlavning.

Trine