Blæksprutte opskifter

Blæksprutte opskifter

Blæksprutte opskifter

Her er nogle opskrifter - alle ret enkle.

En klassisk Pulpo a la Gallega er en helt enkel ret: skiver af kogt/pandestegt blæksprutte på skiver af kogte kartofler - drysset med salt, paprika og godt med god olivenolie henover - det smager himmelsk:)

Skal det være helt klassisk, serveres det på trætallerkener.
Men den på fotoet i bunden, som vi fik på en moderne tapasrestaurant, lidt gemt inde bag en stor gammel port i Barcelonas Gotiske kvarter, var også virkelig lækker.

De allerbedste synes vi er de grillet blæksprutte - grill giver bare en lækker smag til blækspruttekødet. 
Helt enkelt tager du blæksprutten ud af pakken, skyller den ren, tørrer og griller til den er gennemvarm og let grillet.
Server med allioli eller en cremet pure af rod grøntsager og grøn salat - en nem og hurtig ret til de lyse aftner.

På spansk ved man hvilken slags blæksprutte der er tale om.
En blæksprutte med "hat", og ben der starter indeni hatten (dem man fx bruger til blæksprutteringe) hedder Calamares. 
En blæksprutte som den der er tale om her - den med lange arme og sugekopper - hedder Pulpo

 

Og så lige en opskrift mere: Grillet blæksprutte med grøntsager
Blæksprutte - 1-2 arme
12 grønne asparges
2 gulerødder
2 porrer
200 g grønne bønner
3 kartofler
1 spiseskefuld smør

Lav først kartoffelcreme. Skræl kartoflerne, kog dem, hæld vandet fra og mos dem til en fin mos. Tilsæt smør og krydder efter smag, evt. sorte hvidløg.

Rens grøntsagerne og skær dem, koge dem let og brune dem derefter i gryden i lidt olie. 

Skær derefter blæksprutten i tre stykker og steg dem i en stegepande/grillpande med lidt olie.

Servering: placer kartoffelcremen i midten af et fad og læg der på blæksprutterne og de sauterede grøntsager. Drys evt. med saltflager og paprika.

 

blæksprutte a la Gallega

Her Pulpo a la Gallega i en nytænkning, blæksprutte ovenpå en cremet kartoffel/allioli puré med paprika, olivenolie og purløg.

Grapeland er også en olivenoliebutik

Se her en video om hvordan du holder din olivenolie frisk og lækker længere.

Se mere om olivenolie her


Du kan bl.a. læse om hvordan du vælger den bedste olivenolie, hvordan olivenolie er lavet mv.

Det siger vores kunder

Tak for ENDNU en skøn smagning…….

vi elsker at komme nede hos jer.  God stemning og skønne vine……og ja….så jer :)

Kunne fornemme hele vejen rundt……at der var stor tilfredshed. Så tak for en god smagning.

Thomas

Fantastisk olivenolie

Den lækreste og friskeste olie, jeg har smagt - citrusagtig. Fantastisk til både kold og varm brug!

Lene

Jeg har anbefalet jeres butik til flere og glæder mig til mit næste besøg

Mange tak for den fine vejledning i butikken i går og, ikke mindst for materialet, som var en stor hjælp, da vi skulle præsentere vinene.

Alle gæster (og vi som værter) var meget begejstrede for vinene; ikke mindst Legado da Familia (flere gæsters favoritvin), Torralvo (virkelig lækker, topvin til prisen) og De Forbandede Kaniner (som flere troede var langt dyrere).

Michael

Når man først har fået smag for Grapelands olie, forstår man virkelig forskellen på olier.

Den er frisk og lækker, og kan nydes helt for sig selv med et stykke brød. Jeg bruger den til al madlavning.

Trine