Byg selv varm cacao
Jeg har testet det her med flere vennegrupper og mine bønebørn på 5 år og 2,5 år - og alle, især voksne faktisk, synes det er en virkelig interessant og smagfuld oplevelse.
Vi fik det serveret på en chokolade café i Mexico, og har udviklet konceptet til danske ganer:)
Lav byg selv varm chokolade:
Hæld kogende vand over et stykke chokolade (helst min. 80% chokolade)
Ca. 20 g. til 1,5 dl. - men smag dig frem, chokolade kan være ret forskelligt i intensitet!
Rør godt rundt, og lad skeen blive i koppen, så man selv kan rører rundt efter tilsætning af de forskellige ingredienser
Server med små skåle, så man kan lave sin helt egen blanding:
Sukker - det tilsætter man med fordel først.
Sort peber, kanel, forskellige chili, vaniljesukker, rosa peber og hvad du ellers tænker kan være godt i varm cacao:)
Hvis der er børn med - er det godt at opløse chilien i lidt vand, så man ikke overdoserer.
Chili kan være både tørt stødt chili men også flydende, fx. chipotle, habanero og Jalapeño.
Brug fx chokoladen fra Chokolade tastingbox 4 x 80 g.
Så kan man også selv bestemme hvor høj cacao% man får sin cacao med:)Pakken indeholder 4 plader chokolade og vejledning til chokoladesmagning