Empanadas - meget nem og elastisk dej

Empanadas sprøde

Empanadas - meget nem og elastisk dej

Empanadas - denne dej er også god til tærter, både dem med og uden dej på toppen.

Det geniale trick er, at putte hvidvin i dejen i stedet for vand.
Jeg opdagede det helt tilfældigt, da jeg ville undgå at hælde hvidvinsrester ud (Stop spild af vin:))

Dej - nok til 22-26 stk. an på størrelsen (disse er 10 cm i dm.)
500 g mel
1 æg
1/2 dl olivenolie - Ekstra jomfru olivenolie på Arbequina, Abrosana eller Royal
50 g. smør 
(Man kan bruge 100% olivenolie . men min erfaring er at en blanding giver det bedste resultat)
1 tsk. salt
ca. 1 dl. hvidvin
+ 1 æg, pisket, til pensling

Bland mel med salt og fedtstof godt sammen, tilsæt ægget og hvidvinen, ælt godt igennem.
Spæd til med enten mel eller hvidvin til dejen hænger godt sammen og er smidig.

Lad dejen hvile på køkkenbordet i min 30 min. (eller gerne natten over i køleskabet).

Imens kan fyldet laves - her er 2 slags fyld - men enhver rest eller rimelig fast og findelt fyld kan bruges. 

Fyld - spinat og ricotta
250 g Ricotta
2 æg
4 spsk. revet ost
1 kg frisk eller 400 g frossen spinat
1 stort fed hvidløg
1 løg
Revet muskatnød - ca. 1/2 tsk
1 glas hvidvin
Salt og godt med frisk kværnet sort peber
Olivenolie - Ekstra jomfru olivenolie på Arbequina eller Royal

Hak løget fint og steg det ved svag varme i olivenolie i 5-10 min, Rens og kog spinaten. Hak kogt/optøet spinat fint og tilsæt den til løget på panden sammen med 1 glas hvidvin og fint revet/presset hvidløg. Kog igennem.
Køl af i en skål (imens kan dejen rulles ud).
Bland spinat med ricotta - med en gaffel, så ricottaen fordeles godt. Bland æg, revet ost, muscatnød i og rør godt med en stor ske.

Dejen deles i 3-4 kugler, æltes godt og rulles ud en ad gangen.
Vær tålmodig, og rul dejen helt tyndt ud - det tager lidt tid, men det kan virkelig betale sig.

Skær ud i cirkler på ca. 10 cm. i dm.
Fordel en skefuld på hver cirkel.
Pensel med pisket æg i kanten og luk godt sammen - brug gerne en gaffel eller en form til empanadas.
Læg dem på en smurt bageplade/bagepapir.

Lad empanadas hvile min. 20 min. før de bages - det gør at de ikke går op under bagningen!

Pensel empanadas med æg og bag dem i ca. 20 min ved 180 grader - jeg bruger ikke varmluft, så kun en bageplade der placeres midt i ovnen.
Hold øje med dine empanadas - så de ike bliver for mørke.

Server med salat og en dip - her er det persillepesto.

De er gode at have i fryseren og nemme at varme op i en toaster

 

 Læs mere om olivenolie her

Grapeland er også en olivenoliebutik

Se her en video om hvordan du holder din olivenolie frisk og lækker længere.

Se mere om olivenolie her


Du kan bl.a. læse om hvordan du vælger den bedste olivenolie, hvordan olivenolie er lavet mv.

Det siger vores kunder

Tak for ENDNU en skøn smagning…….

vi elsker at komme nede hos jer.  God stemning og skønne vine……og ja….så jer :)

Kunne fornemme hele vejen rundt……at der var stor tilfredshed. Så tak for en god smagning.

Thomas

Fantastisk olivenolie

Den lækreste og friskeste olie, jeg har smagt - citrusagtig. Fantastisk til både kold og varm brug!

Lene

Jeg har anbefalet jeres butik til flere og glæder mig til mit næste besøg

Mange tak for den fine vejledning i butikken i går og, ikke mindst for materialet, som var en stor hjælp, da vi skulle præsentere vinene.

Alle gæster (og vi som værter) var meget begejstrede for vinene; ikke mindst Legado da Familia (flere gæsters favoritvin), Torralvo (virkelig lækker, topvin til prisen) og De Forbandede Kaniner (som flere troede var langt dyrere).

Michael

Når man først har fået smag for Grapelands olie, forstår man virkelig forskellen på olier.

Den er frisk og lækker, og kan nydes helt for sig selv med et stykke brød. Jeg bruger den til al madlavning.

Trine