Græskar is - med hård græskarkærne nougat
Græskar gør isen cremet, og giver en flot terrakotta farve.
Og så smager det fantastisk:)
Ingredienser
Is:
400 g græskar, skåret i 3-4 både (med skræl minus kerner)
1 tsk. vaniljepulver eller kornene fra ½ stang vanilje
1½ tsk. fintrevet ingefærrod, eller 1 tsk. ingefærsaft
Et nip salt
Et stort nip kanel
Et nip friskrevet muskatnød
1 dåse/3 dl. kokosmælk
4 æggeblommer, pasteuriseret
150 g sukker
1½ æggehvide, pasteuriseret
Nougat:
1 dl græskarkærner
1 dl. sukker
Mad/bage papir og lidt olie
Nem ingefærsaft: fryser du et stykke ingefær, kan du vride saften fra den efter ca. 15 min. optøning
Instruktioner
Skær græskaret i både, fjern kærner og det bløde kød omkring kærnerne.
Damp bådene i en gryde i ca. 15 min. til kødet er blødt og mørt (kogetiden afhænger af størrelsen på stykkerne og typen af græskar).
Fjern skrællen (det kan gøres med en ske) og put græskarkødet i en blender sammen med vanilje, ingefær, salt, kanel, muskatnød og kokosmælk. Blend til en blød og cremet puré – blend gerne i 5 min. stil græskarpuréen på køl i min. 30 min.
Rør en luftig æggesnaps af æggeblommer og sukker: pisk det længe!
Pisk hviderne stive.
Måske du kender det gamle og sjove trick, der tester om de er nok: vend bunden i vejret på skålen – uden at messen falder ud:)
Bland først græskar puré og æggesnaps godt sammen. Vend derefter de stive æggehvider i massen og kom den i en ismaskine.
Alternativt direkte i en bøtte i fryserne, og rør jævnligt i massen til den er fast/is. Det vil sige hver ½-1 time i 3-4 timer.
Nougat:
Forbered et stykke mad- eller bagepapir: læg papiret på et træskærebræt eller andet der kan tåle varme, pensel med et meget tyndt lag olie.
Smelt sukkeret på en pande ved middel varme – man skal helst ikke røre i det, men vende panden lidt. Ellers risikerer man at karamellen bliver grynet eller klumpet.
Når sukkeret er næsten smeltet, hældes græskarkærnerne i. skru ned for varmen og vend og drej panden lidt, det skal have ca. 2 min. mere for at kærnerne bliver let ristede – det kan godt poppe lidt, ligesom når man rister kærnerne på en tør pande.
Hæld massen ud på de forberedte papir og lad det køle HELT af.
Fjern papiret og hak den hårde nougat med en skarp kniv
Server isen med nougatdrys - og et glas kølig sød Malagavin:)
Malagavin er en meget gammel tradition, Vores vinhus i Malaga laver 4 forskellige, bl.a. denne Pedro Ximénez, lavet på druen af samme navn - eller bare kald den PX. |