Henkogte tomater

Henkogte tomater

Henkogte tomater

Perfekt til vinterens pizza, tomatsupper og sammenkogte retter 

Har du, ligesom min søster, været så forudseende at have tomater på friland i år:)
Eller som mig, drivhuset bugnende med røde tomater - så er dette en nem og lækker måde at gemme de solmodne lækkerier til vinteren.

Mine krydderurter har desuden fået forårskuller, ligesom græsset her efter sommerens tørke, så der er rigeligt at tage af, både til fryseren og henkogte tomater. 

De er meget anvendelige, og nemme at bruge hen over vinteren.
Til pizzasauce kan man fx bare ryste glasset med de henkogte tomater (kraftigt), og så enten koge det lidt ind, eller hælde den mest vandede væde fra, og bruge i suppe/sauce en af dagene efter.

Henkogte tomater

Tomatsuppe af et stort glas henkogte tomater: ryst glasset godt eller blend indholdet. Kog igennem, tilsæt evt. grønt/bønner/kødboller – det bliver da ikke meget nemmere:)

Henkogte tomater - opskrift
Glas – gerne gemte glas fra fx rødbeder – skoldede + evt. atamon
Tomater: 2-3-4-5 kg, alt efter hvor mange tomater og glas du har
Krydderurter – blandede
Laurbærblade
Hvidløg
Olivenolie
Salt

Til et glas der kan rumme 7-10 dl:
Tomater – så mange der kan presses ned i glasset: fjern det hårde der hvor stilken har siddet, og skær de største i 4-6 stykker. Små tomater halveres.

Ovenpå tomaterne lægges - i hvert glas:
1-2 spsk. krydderurter, gene hele blade
Et laurbærblad
2-3 fed hvidløg: hele/halve
1 tsk. Salt
Hæld 1-2 spsk. olivenolie over 

Henkogte tomater i ovnen

Glassene sættes i et vandbad i en kold ovn.
Lågene lægges løst over glassene - meget vigtigt!
Ovnen lukkes og sættes på 150 grader. 

Når det bobler lystigt i glassene, slukkes ovnen og lågene skrues forsigtigt på.
Lad ovn lågen stå på klem og lad glassene køle af i ovnen.

Så er det bare at sikre at lågene er helt skruet på, og sætte dem i skabe/spisekammer.

 

Grapeland er også en olivenoliebutik

Se her en video om hvordan du holder din olivenolie frisk og lækker længere.

Se mere om olivenolie her


Du kan bl.a. læse om hvordan du vælger den bedste olivenolie, hvordan olivenolie er lavet mv.

Det siger vores kunder

Tak for ENDNU en skøn smagning…….

vi elsker at komme nede hos jer.  God stemning og skønne vine……og ja….så jer :)

Kunne fornemme hele vejen rundt……at der var stor tilfredshed. Så tak for en god smagning.

Thomas

Fantastisk olivenolie

Den lækreste og friskeste olie, jeg har smagt - citrusagtig. Fantastisk til både kold og varm brug!

Lene

Jeg har anbefalet jeres butik til flere og glæder mig til mit næste besøg

Mange tak for den fine vejledning i butikken i går og, ikke mindst for materialet, som var en stor hjælp, da vi skulle præsentere vinene.

Alle gæster (og vi som værter) var meget begejstrede for vinene; ikke mindst Legado da Familia (flere gæsters favoritvin), Torralvo (virkelig lækker, topvin til prisen) og De Forbandede Kaniner (som flere troede var langt dyrere).

Michael

Når man først har fået smag for Grapelands olie, forstår man virkelig forskellen på olier.

Den er frisk og lækker, og kan nydes helt for sig selv med et stykke brød. Jeg bruger den til al madlavning.

Trine