kikærter og bønner i pikantsauce
God vegetarret at bruge rester i. Du kan putte forskelligt grønt i retten, alt efter hvad du har, og hvor meget retten skal mætte, fx gulerødder, søde kartofler, squash, hokaido, butternutsquash eller kål i stykker på ca. 5x5 cm. Kartofler er også godt i retten.
Ingredienser:
- 1 glas kikærter (2-300 g)
- 1 glas røde eller hvide bønner (3-400 g)
- 1 stor rød peber i tern
- 1 stort løg – hakket fint
- 2 fed hvidløg, hakket/revet
- 50 g. mandler, fint hakkede
- 400- 500 g spinat
- 1 lille glas tomate frito (eller hakkede tomater, som friteres let i olivenolie på en pande)
- 2 glas rødvin
- 2 laurbærblade
- 1 chipotle chili, hakket/2 tsk. røget paprika
- 0,5 g safran
- olivenolie
- salt og peber
Evt. mørkchokolade til at smage til tilsidst, det giver retten en god "bund" - riv ca. 20-25 g. god mørk chokolade, Rør godt rundt og sørg for at den opløses helt inden servering.
Se her lidt om at bruge vin i mad
Opskriften:
I en gryde, høj pande eller allerbedst, en spansk Cazuela i ler, steges peberfrugten i en god sjat olivenolie i 8-10 min, tilsæt løg og steg 5 min mere.
På en gang tilsættes, tomat, 2 glas rødvin, safran, laurbærblade, mandler, chipotle, hvidløg og lidt salt.
Bruger du grønt, tilsættes de fra nu og afhængigt af, hvor længe den enkelte grøntsag skal have.Kog retten sammen i 15 min. tilsæt kikærterne, de hvide bønner og spinat og kog yderligere 5-10 min, til det er godt integreret i retten, smag til med salt og peber.
Server med brød og salat
Tip: Chipotle chili kan byttes ud med chorizo, så steges den i skiver, som det første på en tør pande, hvorefter resten af opskriften følges.
Denne ret smager fantastisk sammen med lettere medium fyldige rødvine eller fede og smagfulde hvidvine.
Prøv den med Nature fra Pinuaga eller Nit de Lluna fra Mas Vicenç hvis du vil have lidt mere power i vinen. Er du mere til hvidvin passer Paratós Xarel.lo rigtig godt, med sin fedme og friskhed.
Match mad med vin via vores chatbot - den kan svare på over 400 retter, svarer med det samme, uanset hvor du er. Prøv den her |