kikærter og bønner i pikantsauce

Bønner i pikantsauce opskrift

kikærter og bønner i pikantsauce

God vegetarret at bruge rester i. Du kan putte forskelligt grønt i retten, alt efter hvad du har, og hvor meget retten skal mætte, fx gulerødder, søde kartofler, squash, hokaido, butternutsquash eller kål i stykker på ca. 5x5 cm. Kartofler er også godt i retten.

Ingredienser:

  • 1 glas kikærter 
(2-300 g)
  • 1 glas røde eller hvide bønner 
(3-400 g)
  • 1 stor rød peber i tern 

  • 1 stort løg – hakket fint 

  • 2 fed hvidløg, hakket/revet 

  • 50 g. mandler, fint hakkede 

  • 400- 500 g spinat 

  • 1 lille glas tomate frito (eller hakkede tomater, som friteres let i olivenolie på en pande) 

  • 2 glas rødvin 

  • 2 laurbærblade 

  • 1 chipotle chili, hakket/2 tsk. røget paprika 

  • 0,5 g safran 

  • olivenolie 

  • salt og peber 


Evt. mørkchokolade til at smage til tilsidst, det giver retten en god "bund" - riv ca. 20-25 g. god mørk chokolade, Rør godt rundt og sørg for at den opløses helt inden servering.

Se her lidt om at bruge vin i mad

bønner og kikærter i pikantsauce

Opskriften:
I en gryde, høj pande eller allerbedst, en spansk Cazuela i ler, steges peberfrugten i en god sjat olivenolie i 8-10 min, tilsæt løg og steg 5 min mere.

På en gang tilsættes, tomat, 2 glas rødvin, safran, laurbærblade, mandler, chipotle, hvidløg og lidt salt.
Bruger du grønt, tilsættes de fra nu og afhængigt af, hvor længe den enkelte grøntsag skal have.Kog retten sammen i 15 min. tilsæt kikærterne, de hvide bønner og spinat og kog yderligere 5-10 min, til det er godt integreret i retten, smag til med salt og peber.

Server med brød og salat

Tip: Chipotle chili kan byttes ud med chorizo, så steges den i skiver, som det første på en tør pande, hvorefter resten af opskriften følges.

Denne ret smager fantastisk sammen med lettere medium fyldige rødvine eller fede og smagfulde hvidvine.
Prøv den med Nature fra Pinuaga eller Nit de Lluna fra Mas Vicenç hvis du vil have lidt mere power i vinen. Er du mere til hvidvin passer Paratós Xarel.lo rigtig godt, med sin fedme og friskhed.

 

 
Match mad med vin via vores chatbot - den kan svare på over 400 retter, svarer med det samme, uanset hvor du er.
Prøv den her


Læs mere om vores chatbot her 

Grapeland er også en olivenoliebutik

Se her en video om hvordan du holder din olivenolie frisk og lækker længere.

Se mere om olivenolie her


Du kan bl.a. læse om hvordan du vælger den bedste olivenolie, hvordan olivenolie er lavet mv.

Det siger vores kunder

Tak for ENDNU en skøn smagning…….

vi elsker at komme nede hos jer.  God stemning og skønne vine……og ja….så jer :)

Kunne fornemme hele vejen rundt……at der var stor tilfredshed. Så tak for en god smagning.

Thomas

Fantastisk olivenolie

Den lækreste og friskeste olie, jeg har smagt - citrusagtig. Fantastisk til både kold og varm brug!

Lene

Jeg har anbefalet jeres butik til flere og glæder mig til mit næste besøg

Mange tak for den fine vejledning i butikken i går og, ikke mindst for materialet, som var en stor hjælp, da vi skulle præsentere vinene.

Alle gæster (og vi som værter) var meget begejstrede for vinene; ikke mindst Legado da Familia (flere gæsters favoritvin), Torralvo (virkelig lækker, topvin til prisen) og De Forbandede Kaniner (som flere troede var langt dyrere).

Michael

Når man først har fået smag for Grapelands olie, forstår man virkelig forskellen på olier.

Den er frisk og lækker, og kan nydes helt for sig selv med et stykke brød. Jeg bruger den til al madlavning.

Trine