Kold melon gazpacho med roséis

melon gazpacho

Kold melon gazpacho med roséis

Frisk og smagfuld suppe med crunchy topping fra en rest rosé vin

Har du en lille mikroskopisk rest rosévin - så kan du lave den skønneste knas til en kold suppe

 

Ingredienser

1 melon: Galia, cantaloupe eller lignende
1/4 løg
1 lille fed hvidløg
2 skiver daggammelt brød: i tern og opløst i vand, lige nok til at dække. Stil til side i ca. 20 min. Hæld overskyede vand fra inden brug.
1-2 spsk. hvidvinseddike
2-3 spsk. god olivenolie
salt
1 dl. rosevin - gerne en rest
purløg til pynt

Hvis du har et stykke agurk eller peberfrugt liggende, så put gerne det i

Instruktioner

Hæld rosévinen i bøtter eller låg i et meget tyndt lag, sæt det i fryseren i min. en time.
Alle andre ingredienser, med undtagelse af purløg) blendes godt, smag evt til med mere hvidvinseddike, løg og salt.
Suppen bør være lind og lidt tyktflydende, ellers tilsæt mere olivenolie eller vand til at justere konsistensen.
stil på køl i en kalde eller skål.

Lige før servering hakkes/klippes purløg og roséisen tages op af fryseren og puttes i en skål - den skal gerne flage lidt.

Server i små skåle med pynt af purløg og roséis.

Grapeland er også en olivenoliebutik

Se her en video om hvordan du holder din olivenolie frisk og lækker længere.

Se mere om olivenolie her


Du kan bl.a. læse om hvordan du vælger den bedste olivenolie, hvordan olivenolie er lavet mv.

Det siger vores kunder

Tak for ENDNU en skøn smagning…….

vi elsker at komme nede hos jer.  God stemning og skønne vine……og ja….så jer :)

Kunne fornemme hele vejen rundt……at der var stor tilfredshed. Så tak for en god smagning.

Thomas

Fantastisk olivenolie

Den lækreste og friskeste olie, jeg har smagt - citrusagtig. Fantastisk til både kold og varm brug!

Lene

Jeg har anbefalet jeres butik til flere og glæder mig til mit næste besøg

Mange tak for den fine vejledning i butikken i går og, ikke mindst for materialet, som var en stor hjælp, da vi skulle præsentere vinene.

Alle gæster (og vi som værter) var meget begejstrede for vinene; ikke mindst Legado da Familia (flere gæsters favoritvin), Torralvo (virkelig lækker, topvin til prisen) og De Forbandede Kaniner (som flere troede var langt dyrere).

Michael

Når man først har fået smag for Grapelands olie, forstår man virkelig forskellen på olier.

Den er frisk og lækker, og kan nydes helt for sig selv med et stykke brød. Jeg bruger den til al madlavning.

Trine