Kold melon gazpacho med roséis
Frisk og smagfuld suppe med crunchy topping fra en rest rosé vin
Har du en lille mikroskopisk rest rosévin - så kan du lave den skønneste knas til en kold suppe
Ingredienser
1 melon: Galia, cantaloupe eller lignende
1/4 løg
1 lille fed hvidløg
2 skiver daggammelt brød: i tern og opløst i vand, lige nok til at dække. Stil til side i ca. 20 min. Hæld overskyede vand fra inden brug.
1-2 spsk. hvidvinseddike
2-3 spsk. god olivenolie
salt
1 dl. rosevin - gerne en rest
purløg til pynt
Hvis du har et stykke agurk eller peberfrugt liggende, så put gerne det i
Instruktioner
Hæld rosévinen i bøtter eller låg i et meget tyndt lag, sæt det i fryseren i min. en time.
Alle andre ingredienser, med undtagelse af purløg) blendes godt, smag evt til med mere hvidvinseddike, løg og salt.
Suppen bør være lind og lidt tyktflydende, ellers tilsæt mere olivenolie eller vand til at justere konsistensen.
stil på køl i en kalde eller skål.
Lige før servering hakkes/klippes purløg og roséisen tages op af fryseren og puttes i en skål - den skal gerne flage lidt.
Server i små skåle med pynt af purløg og roséis.