Torta de Santiago -nem nem konfektkage
Torta de Santiago
Denne klassiske kage fra Nordspanien, er den nemmeste konfektkage jeg kender – bland – bag – spis:)
Vin til sødt og desserter skal som tommelfingerregel være sødere end desserten.
Til denne kage ville vi nyde en dessertvin på druen Muscat, en Malága vin – (ikke de sødeste af slagsen), eller en cava semi sec.
Ingredienser:
250 g mandelmel – (blend gerne mandler med skind) blend mandlerne i flere portioner.
250 g sukker
3-4 æg – an på størrelsen, nok til at det hænger samme men er meget tykt flydende
Revet skal af 1 citron, øko
1/2 tsk st. kanel
Opskrift:
Bland godt og bag i en smurt form (22 cm i dm) ved 180 grader i 25-35 min. (an på din ovn)
Pynt:
Lad tærten køle lidt, tag den ud af formen og læg den på et fad
Læg Cruz de Santiago midt på kagen (et papirudklip er fint)
Drys flormelis over kagen og fjern forsigtigt Cruz de Santiago.
Kagen holder sig frisk i flere dage, hvis du pakker den godt ind i noget tætsluttende.