Kål og cava - tortilla med topping

Kål og cava - tortilla med topping

Kål og cava - tortilla med topping

 

Kålretter passer perfekt til cava - den bitre smag i kål får et rebelsk - men meget klædeligt modspil af cava'ens syre og bobler.

 Denne tortilla er meget mættende og fyldt med proteiner.

 

Ingredienser: 
Til tortilla:
Hvide bønner - 1 lille glas / 2-300 g (kogt)
6 æg
1 fed Hvidløg - fint hakket
Olivenolie til stegning
salt 

Til topping:
3 store kartofler - skrællet og skåret i store stykker
1/2 grønt spidskål - groft hakket
Godt med olivenolie
Salt og peber
Evt. lidt revet hvidløg - efter smag
1 lille hakket rødløg
2 spsk. groft hakket persille

Tilberedning:
Kog kartoffelstykkerne i usaltet vand i ca. 10 min.
Tilsæt derefter spidskål, og kog til alt er mørt.

Imens kartofler og kål koger, laves tortillaen.
Steg hvidløg i rigeligt olivenolie, tilsæt de hvide bønner og varm igennem.
Pisk æggene sammen og hæld bønneblandingen og lidt salt i. 
hæld lidt olivenolie på panden, og varm lidt op, hæld æggemassen på panden og steg ved middelvarme til tortillaen begynder at sætte sig - dæk evt til med et låg.
Hold varmen så svag at tortillaen ikke brænder på - den må gerne få farve.
Når tortillaen er ved at være næsten tør på oversiden, vendes den ud på et flade låg el. lign., hæld lidt olivenolie på panden og lad tortillaen glide ned på panden, så den anden side også bliver stegt. 

Når kartofler og kål er tilpas mør, moses den med en kartoffelmoser eller en gaffel, tilsæt rigeligt med god olivenolie og salt.

Anret tortillaen på et fad, fordel kartoffelmassen over og pynt med hakket rødløg, hakket persille og stænk evt. med mere olivenolie.

Server med en god kold cava.
Parató Reserva Brut Nature passer perfekt til denne ret.

Retten kan bruges som tapasret, natmad eller som forret/frokost med en grøn salat og brød til.

Grapeland er også en olivenoliebutik

Se her en video om hvordan du holder din olivenolie frisk og lækker længere.

Se mere om olivenolie her


Du kan bl.a. læse om hvordan du vælger den bedste olivenolie, hvordan olivenolie er lavet mv.

Det siger vores kunder

Tak for ENDNU en skøn smagning…….

vi elsker at komme nede hos jer.  God stemning og skønne vine……og ja….så jer :)

Kunne fornemme hele vejen rundt……at der var stor tilfredshed. Så tak for en god smagning.

Thomas

Fantastisk olivenolie

Den lækreste og friskeste olie, jeg har smagt - citrusagtig. Fantastisk til både kold og varm brug!

Lene

Jeg har anbefalet jeres butik til flere og glæder mig til mit næste besøg

Mange tak for den fine vejledning i butikken i går og, ikke mindst for materialet, som var en stor hjælp, da vi skulle præsentere vinene.

Alle gæster (og vi som værter) var meget begejstrede for vinene; ikke mindst Legado da Familia (flere gæsters favoritvin), Torralvo (virkelig lækker, topvin til prisen) og De Forbandede Kaniner (som flere troede var langt dyrere).

Michael

Når man først har fået smag for Grapelands olie, forstår man virkelig forskellen på olier.

Den er frisk og lækker, og kan nydes helt for sig selv med et stykke brød. Jeg bruger den til al madlavning.

Trine