Vino Caliente/Tinto Caliente - et lækkert alternativ til Gløgg

vino caliente

Vino Caliente/Tinto Caliente - et lækkert alternativ til Gløgg

Vino Caliente/Tinto Caliente

Den spanske udgave af varm vin om vinteren:)
Vi synes den er bedst når den ikke er for sød.

Hvis du er i Málaga by henover vinteren, så gå på baren Breakfast at Tiffanys foroven af den strøggade der går ud fra den store plads ved ruinerne af borgen. Det er en lille virkelig hyggelig bar, hvor ejeren selv serverer. I sofaen udenfor kan man i vinterhalvåret være heldig at sidde i solen med et glas af ejerens hjemmelavede Vino Caliente (spansk gløgg).

Breakfast at Tiffanys
29015, Calle Alcazabilla, 11, 29015 Málaga 

 

Opskrift:

Ingredienser
1 flaske rødvin – det bedste er en ung vin uden fad. 
1-2 stang kanel – 1 hvis den er stor, ellers 2
1/2 dl. sukker
12 hele nelliker
1-2 knivspis revet muscatnød
citronskal fra 1 citron, det må gerne være i store flager – økologisk
citronsaft fra 1 citron
2 cm ingefær, skrællet og skåret i skiver

Instruktioner
Bland det hele i en beholder med låg. fx et stort sylteglas eller en gryde.
Lad det trække under låg i mindst 3 timer, gerne natten over, eller fra morgenstunden.
Varm blandingen op under omrøring, det må ikke koge!
Temperaturen bør være på max. 75-80 grader.

Den lidt hurtigere metode: bland det hele i en gryde og varm på samme måde som beskrevet ovenover – men i 1/-1,5 time, så smagene fra krydderierne optages af rødvinen og sukkeret er helt opløst.

Smag til med mere sukker, hvis I ønsker
Tilsæt evt. tørrede/friske/frosne tranebær eller havtorn de sidste 5 minutter.
Kan serveres smukt med en stang kanel og en halv skive appelsin samt evt. bær.
Som alternativ til citronsaft, kan man bruge saft fra havtorn.
Hvis I er vilde med ingefærsmagen, kan man bruge ingefærsaft i stedet. 

Tip: frys ingefærrod i stykker af ca. 5 cm. når den er helt frossen, kan man tage den op og efter ca. 25 min kan man vride saften ud, som på fx en citron

Grapeland er også en olivenoliebutik

Se her en video om hvordan du holder din olivenolie frisk og lækker længere.

Se mere om olivenolie her


Du kan bl.a. læse om hvordan du vælger den bedste olivenolie, hvordan olivenolie er lavet mv.

Det siger vores kunder

Tak for ENDNU en skøn smagning…….

vi elsker at komme nede hos jer.  God stemning og skønne vine……og ja….så jer :)

Kunne fornemme hele vejen rundt……at der var stor tilfredshed. Så tak for en god smagning.

Thomas

Fantastisk olivenolie

Den lækreste og friskeste olie, jeg har smagt - citrusagtig. Fantastisk til både kold og varm brug!

Lene

Jeg har anbefalet jeres butik til flere og glæder mig til mit næste besøg

Mange tak for den fine vejledning i butikken i går og, ikke mindst for materialet, som var en stor hjælp, da vi skulle præsentere vinene.

Alle gæster (og vi som værter) var meget begejstrede for vinene; ikke mindst Legado da Familia (flere gæsters favoritvin), Torralvo (virkelig lækker, topvin til prisen) og De Forbandede Kaniner (som flere troede var langt dyrere).

Michael

Når man først har fået smag for Grapelands olie, forstår man virkelig forskellen på olier.

Den er frisk og lækker, og kan nydes helt for sig selv med et stykke brød. Jeg bruger den til al madlavning.

Trine