Vino Caliente/Tinto Caliente - et lækkert alternativ til Gløgg
Vino Caliente/Tinto Caliente
Den spanske udgave af varm vin om vinteren:)
Vi synes den er bedst når den ikke er for sød.
Hvis du er i Málaga by henover vinteren, så gå på baren Breakfast at Tiffanys foroven af den strøggade der går ud fra den store plads ved ruinerne af borgen. Det er en lille virkelig hyggelig bar, hvor ejeren selv serverer. I sofaen udenfor kan man i vinterhalvåret være heldig at sidde i solen med et glas af ejerens hjemmelavede Vino Caliente (spansk gløgg).
Breakfast at Tiffanys
29015, Calle Alcazabilla, 11, 29015 Málaga
Opskrift:
Ingredienser
1 flaske rødvin – det bedste er en ung vin uden fad.
1-2 stang kanel – 1 hvis den er stor, ellers 2
1/2 dl. sukker
12 hele nelliker
1-2 knivspis revet muscatnød
citronskal fra 1 citron, det må gerne være i store flager – økologisk
citronsaft fra 1 citron
2 cm ingefær, skrællet og skåret i skiver
Instruktioner
Bland det hele i en beholder med låg. fx et stort sylteglas eller en gryde.
Lad det trække under låg i mindst 3 timer, gerne natten over, eller fra morgenstunden.
Varm blandingen op under omrøring, det må ikke koge!
Temperaturen bør være på max. 75-80 grader.
Den lidt hurtigere metode: bland det hele i en gryde og varm på samme måde som beskrevet ovenover – men i 1/-1,5 time, så smagene fra krydderierne optages af rødvinen og sukkeret er helt opløst.
Smag til med mere sukker, hvis I ønsker
Tilsæt evt. tørrede/friske/frosne tranebær eller havtorn de sidste 5 minutter.
Kan serveres smukt med en stang kanel og en halv skive appelsin samt evt. bær.
Som alternativ til citronsaft, kan man bruge saft fra havtorn.
Hvis I er vilde med ingefærsmagen, kan man bruge ingefærsaft i stedet.
Tip: frys ingefærrod i stykker af ca. 5 cm. når den er helt frossen, kan man tage den op og efter ca. 25 min kan man vride saften ud, som på fx en citron