Tomatsyltetøj
Pludselig smager tomat fuldstændig fantastisk sammen med kaffe:)
Efter et mislykkede forsøg – syltetøjet blev for bittert – tænkte jeg, at jeg ligesom i tomatsaucer, kunne vente med at tilsætte sukkeret til tomaterne var kogt sammen. Og det var tricket der skulle til!
Alle der har smagt det er helt vilde med det – så selvom det lyder som noget der burde høre det salte køkken til – så prøv det, og imponer dine gæster, eller brug det som værtindegave.
Opskrift:
I år skulle jeg selv smage til med omkring 75 g. sukker mere end der er her i opskriften. Måske fordi jeg brugte rigtig mange små tomater, og dermed er der meget mere skind med i syltetøjet. Så smag dig frem
- 1,5 kg tomater – gerne blandede størrelser, blodrøde og modne – blendet til de er flydende og skrællen i meget små stykker
- 3 spsk. citronsaft
- 2 vaniljestænger, flæk og skrab vaniljekornene ud – både stænger og korn skal bruges
- 8 cm ingefærrod, befriet for skræl og groft revet
- Et nip salt
- à alt blandes i en gryde og koges i 25 min
- Tilsæt: 350 g sukker, gerne rørsukker
- à kog 10 min
- Smag til og tilsæt evt. lidt mere sukker
- Kog min. 15 min. mere
- Sluk for gryden og tjek konsistensen (den bliver lidt mere tyk når den er kold)
- Hvis den er for tynd, kan du enten koge den yderligere ind, eller tilsætte en jævning af kartoffelmel/vand, til den er næsten så lind og tyk som du vil have den
- Køl yderligere lidt og tilsæt atamon under omrøring.
- Hæld straks på skoldede og atamonskyllede glas.
- En dråbe atamon i både glas og låg, hæld over med kogende vand
- Stil til afkøling og sæt etiketter eller skilte på glassene.
Den lille rest der altid er tilbage i gryden, kan hældes i en skål, så der er syltetøj til smagsprøver med det samme:)