Trinxat

Trinxat

Trinxat

 

Trinxat
Kål er fantastisk:)

Denne ret kan både bruges som tilbehør eller som tapas
Trinxat der betyder ”mast”,er en enkel og virkelig velsmagende ret fra bjergegnene i det nordlige Spanien.
Trinxat (udtales:[trintja])

Ingredienser
1 helt kålhoved – spidskål, savojkål - grønkål kan også bruges.

2-3 store kartofler
3-4 fed hvidløg - hakket
4-5 skiver serrano skinke – skåret i tern ca. 1x1 cm. - kan undværes!
Olivenolie til stegning
Salt og peber
1 spsk. smør og lidt revet muskatnød – dette er min tilføjelse, og ikke i den klassiske opskrift.
Og så smager det fantastisk at tilsætte en stor spiseskefuld tidlig høstet olivenolie lavet på sorten Picual lige inden servering, eller inden retten sættes i ovnen.

Instruktioner
Skræl kartoflerne og skær dem i halve.

Rengør kålen, skær de tykke stængler fra og skær kålen i store stykker.

Kog kartoflerne i 5 min. en stor gryde, med kun akkurat nok vand til at kartoflerne er dækket. 
Tilsæt kålen og kog yderligere 5-10 min – til kålen og kartoflerne er møre.

Imens steges hvidløg på en pande i olivenolie.

Hæld vandet fra gryden i en skål, og stil til side.
Fisk kålen op og hak den fint, den kan også moses.
Kartoflerne moses.
Det kan fint blandes og moses sammen!

Hæld kål og kartofler på panden til hvidløg. Tilsæt lidt revet muskatnød, salt og godt med peber. Steg godt igennem – min. 10 min. - tilsæt lidt af kogevandet undervejs, så massen ikke brænder på.
Tilsæt 1 spsk. smør – kan undværes, men det giver en virkelig god smag:)

Hvis du bruger skinke, steges det på en pande i olivenolie, og tilsættes retten.


Retten kan serveres som den er, eller bages i ovnen i en stor eller små portions skåle.
Jeg foretrækker at bage dem i ovnen så de får en gylden overflade, som også giver rigtig god smag.
Det tager ca. 15 min. ved 200 grader.

Man kan sagtens lave denne ret dagen i forvejen og varme den op i ovnen lige inden servering.

Server en cava eller en fadlagret vin til denne ret:)

Vine der passer til denne ret:

Cava fra Parató 

Ática Blanc 3x3

Grapeland er også en olivenoliebutik

Se her en video om hvordan du holder din olivenolie frisk og lækker længere.

Se mere om olivenolie her


Du kan bl.a. læse om hvordan du vælger den bedste olivenolie, hvordan olivenolie er lavet mv.

Det siger vores kunder

Tak for ENDNU en skøn smagning…….

vi elsker at komme nede hos jer.  God stemning og skønne vine……og ja….så jer :)

Kunne fornemme hele vejen rundt……at der var stor tilfredshed. Så tak for en god smagning.

Thomas

Fantastisk olivenolie

Den lækreste og friskeste olie, jeg har smagt - citrusagtig. Fantastisk til både kold og varm brug!

Lene

Jeg har anbefalet jeres butik til flere og glæder mig til mit næste besøg

Mange tak for den fine vejledning i butikken i går og, ikke mindst for materialet, som var en stor hjælp, da vi skulle præsentere vinene.

Alle gæster (og vi som værter) var meget begejstrede for vinene; ikke mindst Legado da Familia (flere gæsters favoritvin), Torralvo (virkelig lækker, topvin til prisen) og De Forbandede Kaniner (som flere troede var langt dyrere).

Michael

Når man først har fået smag for Grapelands olie, forstår man virkelig forskellen på olier.

Den er frisk og lækker, og kan nydes helt for sig selv med et stykke brød. Jeg bruger den til al madlavning.

Trine