Valgkringle og cava

kringle opskrift

Valgkringle og cava

Jeg bager altid en gammeldags kringle med remonce, rosiner og nødder:)

Den er hurtig at bage, og er frit udviklet ud fra en opskrift i den danske klassiker "Den blå bagebog".

Og her får du opskriften:

Dej:
250 g hvedemel
50 g durum hvedemel
Et nip salt
3 spsk sukker
2 tsk. bagepulver
130 g smør
1- 1½ dl. mælk, soyamælk, fløde
2 æg

Fyld:
200 g rosiner
80 g smør
90 g sukker
1 tsk. vaniljepulver - eller lidt mere vaniljesukker

Topping:
50-60 g mandler
Lidt sukker til drys

Tænd ovnen på 200 grader.
Hæld rosinerne i en lille gryde med ½ dl. vand. kog op ved svag varme og sluk for varmen - lad dem stå og trække til de skal bruges.
Imens stilles smør, sukker og vaniljepulver til fyldet klart, da det er nemmere at blande når smørret er helt blødt.

I en stor skål blandes: mel durum hvedemel, sukker, salt og bagepulver.
Pisk de to æg og stil mælken klar.
Tilsæt smør og fordel/smuldrer det i melet - det er nemmest med hænderne. tilsæt mælk og det meste af det piskede æg (resten skal bruges til at pensle kringlen, så mandlerne hænger ved).
Ælt dejen hurtigt sammen - tilsæt evt. mere mel.

Bland remoncen: sukker, smør og vaniljepulveret godt sammen. det er nemmere hvis man tilsætter en spsk. vand. Det gør det også nemmere at fordele på dejen.
Hak mandlerne fint så de er klar til at drysse på kringlerne.

Beklæd to bageplader med bagepapir.
Del dejen i 4 dele. og rul dem ud, en ad gangen, på et meldrysset bord med en kagerulle.
De skal måle ca. 48x18 cm.
Læg dem 2 og to på bagepladerne - de må gerne ligge lidt over hinanden.

Fordel remoncen på midten af de fire stykker - 6-7 cm bredt og ca. 5 cm. fra kanten hele vejen rundt.
Fordel rosinerne oven på remoncen.
Fold først enderne ind over fyldet og derefter siderne - det behøver ikke at dække fyldet helt.
Pensel det sidste af de piskede æg over (Jeg bruger fingerne, det er nemmere, og de er jo fedtede ind i kagetingene allerede). Drys de hakkede mandler over og drys ca. en tsk. sukker over hver kringle.

Bag kringlerne i midten af oven, en plade ad gangen, i ca 15 min.


På en valgaften er det perfekt med the eller en semi-sec cava:)
Fx med Cava Reserva Semi Seco fra Parató

 

Grapeland er også en olivenoliebutik

Se her en video om hvordan du holder din olivenolie frisk og lækker længere.

Se mere om olivenolie her


Du kan bl.a. læse om hvordan du vælger den bedste olivenolie, hvordan olivenolie er lavet mv.

Det siger vores kunder

Tak for ENDNU en skøn smagning…….

vi elsker at komme nede hos jer.  God stemning og skønne vine……og ja….så jer :)

Kunne fornemme hele vejen rundt……at der var stor tilfredshed. Så tak for en god smagning.

Thomas

Fantastisk olivenolie

Den lækreste og friskeste olie, jeg har smagt - citrusagtig. Fantastisk til både kold og varm brug!

Lene

Jeg har anbefalet jeres butik til flere og glæder mig til mit næste besøg

Mange tak for den fine vejledning i butikken i går og, ikke mindst for materialet, som var en stor hjælp, da vi skulle præsentere vinene.

Alle gæster (og vi som værter) var meget begejstrede for vinene; ikke mindst Legado da Familia (flere gæsters favoritvin), Torralvo (virkelig lækker, topvin til prisen) og De Forbandede Kaniner (som flere troede var langt dyrere).

Michael

Når man først har fået smag for Grapelands olie, forstår man virkelig forskellen på olier.

Den er frisk og lækker, og kan nydes helt for sig selv med et stykke brød. Jeg bruger den til al madlavning.

Trine