200 Cepas Magnum

200 Cepas Magnum, 2013

200 Cepas betyder 200 vinstokke og var til at begynde med blot en arbejdstitel da vinhuset udviklede denne topvin. Det er en enkelt marksvin fra 45+ gl. Tempranillo vinstokke. Denne vin laves af udvalgte vinstokke og ikke i alle årgange.

Vinen har lagret 14 mdr. på fade hvoraf min 30% er nye egetræsfade.
En meget velafbalanceret vin med karakter. Smag af vanilje, modne bær, tørrede frugt, silkebløde tanniner, lang eftersmag - som i magnumflasken får ekstra meget fylde, kort sagt: en vin der vil gøre dig meget glad.

Denne eksklusive magnumflaske, er noget helt specielt. Vinen er håndværk hele vejen igennem fra druerne i marken til påfyldning på flasken og speciallukningen på toppen.

Magnum er den ideelle størrelse flaske for vin at udvikle sig i, og 200 Cepas er bestemt en speciel vin i magnumstørrelse – vinen er endnu mere fyldig – en totaloplevelse for dine smagsløg.

 

100% Tempranillo
1,5 l.
14,5%
Økologisk
14 mdr. på egefade.
Enkeltmarksvin
45 år + gamle vinstokke
Håndhøstede druer
DO Castilla la Mancha

Serveringstemperatur18°c

Kan med fordel dekanteres, eller gives meget luft i glasset inden den nydes

 

 

 

 

Vingården Pinuaga har dyrket vin i mere end 200 år, og vinene er siden 2012 certificeret økologisk, de har desuden betegnelsen "Vino de La Tierra de Castilla" og ligger i området Castilla la Mancha syd for Madrid.

Esther er den første generation der officielt laver vin fra deres marker. Tidligere generationer dyrkede vinmarkerne, men solgte druerne til andre vinhuse.
 
Alle Pinuaga’s marker er dyrket økologisk og de laver forsøg med hvilke vilde planter der kan give synergieffekt at have voksende i vinmarkerne. Bl.a. findes der en slags vild linseart, der er rigtig god for vinstokkenes rødder.