Aixalá i Alcait1

Aixalá i Alcait

DOC Priorat

 

Vinhuset er meget lille - micro vinhus kunne man kalde det. de har ikke eget tapesystem, så når vinen skal på flasker, bestiller de en lastbil, der har hele udstyret - så kobles en slange til tønderne og resten af tapningen foregår i lastbilen.

 

 

Siden Celler Aixalá i Alcait producerer virkelig små mængder vin årligt, er de hvad man kan kalde et micro vinhus. 

Når vinen skal på flasker lejer de derfor en "bottle machine" lastvogn. Den er indrettet så man kan forbinder tønderne i vinkælderen med flaske maskinen i lastvognen.
Et system der bruges af små og også nogle store kældre.

De har de senere år opkøbt marker fra andre familier i området, ellers er alle deres marker nogen de har arvet fra deres familier.

Jordi har været borgmester i byen, men det tager for meget tid fra vinen.

 

 

Økologi og bæredygtighed

Alle deres vine er økologiske, hvilket de går meget op i.
Vi har spurgt vinhuset, hvad de gør sig af tanker om økologi og bæredygtighed - og ikke mindst hvad gør de på området.
Det har de lavet dette svar på, som vi gerne vil dele med Jer, for ud over at være økologisk certificeret, er de ret fokuserede på at gøre deres vinproduktion med stor omtanke for miljøet. Både for kvaliteten af vinen, men også for vinstokkene og familiens fremtidens vinbønder og for alle os andre.

 

 

Cellar Aixalà i Alcait works by the future, taking care of our present.
Our way is grandparents’ way:

Rebuilt the dry stone margins to plant again our wine trees, using stones from our area.  
We feed our lands with muck from goat or sheep.
We work the land using our hands and tools typical from Priorat, although we work too using our tractor.
We keep the diversity of our area, planting together kinds of plants that they can sharing the same land.
The branches and peels that  become from the wine process are used again to feed to the lands, lying on the land some long time and using time later.
Don’t use chemical products, excepting S and Co, which are allowed by the organic farming and they’re always used in lower doses.
Our wines make the crianza in wood barrels, which are handmade.
Our wine bottles are closed using nature cork, that comes from Catalonia or Extremadura.
Following the  typical sayings  from here: “ Per Sant Josep el brot al cep.”  “Al setembre bon vi per vendre.”…
Looking at the future!
 
Sussi and Jordi, Celler Aiaxalá i Alcait

 

Datteren Alzina har dekoreret en t-shirt til sin far:)