test ny web 1 of Carles Andreu - winearea
Carles Andreu DO Conca de Baberrá
|
Familien købte den første jord i 1781, siden er det blevet til mange flere marker. De dyrker tre lokale druer: Macabeo, Parellada og Trepat, som først og fremmest bliver til cava, men også en hvid og en rødvin.
Familien har, som rigtig mange andre vingårde, i mange år været en del af et kooperativ. Men for ca. 20 år siden trak Carles Andreu, faderen i huset, nogle marker ud til at lave deres egne vine, det er nu ca. 50% af deres marker de laver vine i familiens navn, resten af høsten går stadig til kooperativet. |
|
@ vejer ca. 12 kiloLidt sjov viden: Vinhøsten 1888 fra Celler Carles Andreu blev målt i en vægtenhed der hed: @ @ er ca. lig med 12 kg. De havde mest druen Trepat, og det var den mest værdifulde dengang. De solgte druerne videre - det gør de heldigvis ikke mere:)Du kan finde deres Rosé cava og vin på Trepat under vores vine. |
||
Trepat Den kunne minde om Pinot Noir, med samme lyse farve, men den er mere krydret og giver mere syre i vinene. Trepat giver lette og frugtagtige vine |
||
Den første rødvin der blev lavet på Trepat, blev lavet af Carles Andreu - fra vinhuset Carles Andreu - vinen hedder: Denne vin indgår i vores Trepat-smagekasse - naturligvis i en nyere årgang:) Læs mere om Trepat her på vores blog |
||