test ny web 1 of Carles Andreu -single winearea 2

Carles Andreu

DO Conca de Baberrá

 

Familien købte den første jord i 1781, siden er det blevet til mange flere marker.

De dyrker tre lokale druer: Macabeo, Parellada og Trepat, som først og fremmest bliver til cava, men også en hvid og en rødvin.

 

Familien har, som rigtig mange andre vingårde, i mange år været en del af et kooperativ. Men for ca. 20 år siden trak Carles Andreu, faderen i huset, nogle marker ud til at lave deres egne vine, det er nu ca. 50% af deres marker de laver vine i familiens navn, resten af høsten går stadig til kooperativet.

@ vejer ca. 12 kilo

Lidt sjov viden: Vinhøsten 1888 fra Celler Carles Andreu blev målt i en vægtenhed der hed: @

@ er ca. lig med 12 kg.

De havde mest druen Trepat, og det var den mest værdifulde dengang. De solgte druerne videre - det gør de heldigvis ikke mere:)
Du kan finde deres Rosé cava og vin på Trepat under vores vine.

Trepat 
Trepat er en ganske særlig drue, en drue som dtte vinhus har flere vine og cava der er lavet på, det er en lokal drue fra Conca de Barberá i Catalonien, og er perfekt tilpasset dette område.

Den kunne minde om Pinot Noir, med samme lyse farve, men den er mere krydret og giver mere syre i vinene. Trepat giver lette og frugtagtige vine
Trepat er en rød drue, men den har stort set ingen taniner, og man kunne sige at den falder lidt ned imellem at være en hvid og en rød drue.

Den første rødvin der blev lavet på Trepat, blev lavet af Carles Andreu - fra vinhuset Carles Andreu - vinen hedder:
Trepat Negre. En vin er lavet på 100% Trepat, fadlagret i 12 mdr. på fransk eg.
Første årgang er 2004

Det traditionelle er at lave rosé cava på druen.

Denne vin indgår i vores Trepat-smagekasse - naturligvis i en nyere årgang:)

Carles Andreu fik dengang at vide "at det duer druen ikke til".
Men efter at Celler de Can Roca tog vinen på kortet, er der mange flere vinhuse der laver røde vine på denne drue.

Læs mere om Trepat her på vores blog