Vizcarra 15 month Magnum

Vizcarra 15 month, Ribera del Duero, 2015

Denne vin er efter vores mening en virkelig top Ribera del Duero vin.
Vi har brugt flere år på at finde et vinhus i dette meget kendte område, vine hvor kvaliteten er i top og prisen svarer til kvaliteten.

Dette er en kompleks vin med aroma af bær, ribs, læder og et strejf af tobak. Dens struktur og elegance gør, at det er en vin der både kan nydes nu, eller gemmes 4 eller 5 år.100% Tinto fino (Det lokale navn for tempranillo druen
Vinmarker: Mere end 20 år
Høstet i hånden
Lagret 15 måneder i amerikanske og franske fade

14.5%

Serveringstemperatur 16-18ºC

150 cl.

DO Ribera del Duero

 

 

 

Vingården Vizcarra blev grundlagt i 1980'erne af José Manuel Vizcarra Aguado, han siges at være en af ​​pionererne i at gøre vinene fra Ribera del Duero anerkendte verden over.

I 1991, overtog hans søn Juan Carlos Vizcarra vinhuset. Juan Carlos er en excentrisk og visionær vinmager der har udviklet sine egne vine. I 2007 byggede han et nyt stort vinhus, hvor alle vine flyttes ved hjælp af tyngdekraften, i stedet for at blive pumpet i store slanger, som langt de fleste ellers bruger når vinen fyldes på tankene hvor de gærer eller flyttes til tønder osv.

 

Vinhuset er bygget op ad en bakke, så vinene kommer ind og håndsorteres, for oven, i ca. 2 sals højde. Juan Carlos har fået lavet et system, hvor druerne kommer i en tank på 1500 L, den har han en fjernbetjening til, så den kan køre hen under loftet og tømmes ned i de store tanke til gæring af vinen.

En anden af Juan Carlos filosofier er, at det er bedre at bruge penge på flere hænder i vinmarker og vinhus, end at bruge penge på maskiner og sprøjtning mv. Derfor er alle druer håndplukket og passet og plejet med stor omhu og passion. 

I Ribera del Duero, som i mange andre vinområder, ligger der mange gamle familie vinkældre der er gravet langt ned – så langt at der er køligt og samme temperatur året rundt.
Vizcarra familien har to som de har gjort i stand. Der ligger mange gamle vintønder og remedier i disse kældre + en masse fine vine fra hele Europa foruden deres egne vine i meget store flasker, der bruges til familiens egne fester.