Ajo Blanco
Ajo Blanco
Andalusisk kold mandelsuppe
En virkelig lækker cremet suppe, der er ret let at lave.
Kender du fornemmelsen af, af munden løber i vand når du tænker på en specielt god madoplevelse?
Sådan en har jeg med en Ajo Blanco vi fik på en lille restaurant i Toledos gamle bydel. Det smagte så himlen åbnede sigJ
Resturante La Orza – fin den på vores Grapeland Tourkort
Her finder du også vores anbefalinger til en masse andre restauranter – især i Spanien
Ingredienser:
175 g. mandler
3 dl koldt vand
½ (eller et lille) fed hvidløg
1/2 dl ekstra jomfru olivenolie
2 sp sk hvidvinseddike
150 g daggammelt brød
salt
Opskrift:
Skær eller bræk brødet i mindre stykker og udblød det i vand i ca. 15 min. – det skal være helt dækket af vand.
Imens smuttes mandlerne.
I et blenderglas puttes: de smuttede mandler, hæld vand fra brødet og tilsæt det våde brød, hvidløg, hvidvinseddike, salt og 2 sp sk olivenolie.
Blend det godt – tilsæt resten af olivenolien i en tynd stråle.
Normal konsistens er ret cremet – så tilsæt vand eller olivenolie til du opnår den konsistens du synes om. Jeg foretrækker en konsistens, hvor halve druer lige akurat ikke synker til bunds:)
Køl af i køleskabet inden servering – mindst 1 time.
Hvis suppen er grynet – så blend den igen og juster evt. konsistens og smag til.
Pynt med det du synes, det kunne være det klassiske: vindruer halveret (fjern kærner) som også giver en klædelig sødme til det samlede smagsindtryk. Eller pynt med melonkugler, hakkede mandler, olivenolie i dråber eller cirkler.
Skålen på foto er naturligvis vores egen, H-art Beat, håndlavet keramik:)