Jule- & Påskefrokost opskrifter
Dansk frokost
Opskrifter og forslag til hvilke vine eller bobler der passer til.
Vi synes selv at nogle specielle tørre cavaer og orangevin passer rigtig godt til det danske frokostbord.
Jeg, Charite, er ikke ret vild med øl, så gennem en del år har jeg fået Àtica Reserva Ekstra Brut Rosat.
Du kan også vælge en orangevin, for de er specielt gode til mad hvor man ellers serverer øl til, så prøv at servere orangevin til påskefrokosten i år:)
Røget mad, fyldige fiskeretter, dansk frokostbord og mad med kål passer virkelig godt til orangevin - efter vores mening.
Jeg har udvalgt 2 cavaer og to vine vi synes passer til det danske frokostbord.
Se dem her: Rosé cava - Cava Brut Nature - Orangevin - Semi orangevin
Opskrifter til frokostbordet
Karrysalat
Hjemmelavet karrysalat er værd at lave - det er nemt, og smager virkelig virkelig godt:)
Og som altid - jo bedre kvalitet af råvarer - jo bedre mad!
Du skal bruge:
Ca. 1 dl. god mayonnaise (der er link til vores hjemmelavede i bunden af denne side)
Karry - sød - 1-2 tsk., smag dig frem
Hvis du vil have lidt mere farve på karrysalaten, tilsættes st. gurkemeje.
1 1/2 spsk. kapers
6-8 cornichoner
Ca. 1 1/2 spsk. finthakket løg
1 tomat (eller flere små)
3 hårdkogte æg
Salt og peber
Bland først mayo, karry, salt og peber og smag til, tilsæt evt. gurkemeje.
Derefter groft hakkede kapers og groft hakkede cornichoner, finthakket løg, hakkede tomater (lad væden løbe fra inden), 1 hakket hårdkogte æg, bland godt Lad salaten hvile lidt så smagen "sætter sig" og smag til igen.
Hæld karrysalaten i en serveringsskål og pynt med hårdkogte æg skåret i både.
Denne karrysalat kan sagtens bruges som pålæg uden sild og lidt flere æg, eller med vegetar "sild" af kogt marineret aubergine.
(Jeg har kun lavet det en gang, og det fungerede virkelig godt - så dette er ikke en gennemprøvet opskrift: Aubergine i lange tykke strimler, koges ca. 15 min i en lage af eddike og hvidvin tilsat salt, timian, peberkorn, laurbærblad, meget meget lidt spidskommen og/eller st. koriander og en god håndfuld sukker (efter smag).
Lad dem køle af i lagen)
Tunsalat – min families klassiker. en opskrift min mormor komponerede for virkelig mange årtier siden - jeg har tilladt mig mine egne ændringer:)
1 dl. mayonnaise og to spiseskeer god fed creme fraiche, to spsk. Ekstra Jomfru Olivenolie (en blid olivenolie lavet på Arbequina eller Abrosana), salt og frisk kværnet peber blandes godt sammen med et piskeris.
Riv 1/4 til 1/2 knoldselleri helt fint revet.
Vrid evt lidt saft fra, hvis det er en saftigt knold du har:)
Vend i cremen med en stor ske.
2 dåser/glas god tun, pres væden fra og findel fisken med en gaffel og vend den i cremen.
2 madæbler skæres i store tern. Meget gerne Belle Boskop (endelig ikke et sødt æble), og gerne med skralden på - det pynter i salaten.
Server i en skål - evt. med lidt hakket blade fra en blegselleri.
Vi spiser denne tunsalat på rugbrød - men det kan også sagtens bruges på blødt brød eller ristet brød.
Hurtige opskrifter på hjemmelavet rejesalat, kyllingesalat, Italiensk salat:
Rejesalat: mayo, en knivspids karry, salt, gode rejer, asparges fra glas.
Se vores lækre asparges her -
Kyllingesalat: mayo, en tsk. karry, salt, peber, kogt kylling (en rest - plukket), asparges fra glas, eller stegte champignon i skiver.
Italiensk salat: mayo, gulerødder i små tern, kog dem ca. 10 min. tilsæt fronske ærter, sluk for varmen - lad det stå et par min. si derefter grøntsagerne. Lad dem dryppe godt af. Bland mayo med gulerødder, ærter og asparges fra glas. Smag til med salt. Lad salaten hvile lidt, så smagene sætter sig.
Server til en god skive skinke, hårdkogte æg eller på et stykke hvid dampet fisk (koldt).