Ensalada Rusa
En af tapasklassikerne
Jeg har aldrig været på en tapasbar i Spanien, som ikke havde denne på menuen!
Retten kan bestemt også bruges på frokostbordet eller som forret.
Hvis du vil finde ud af det kulinariske niveau på en tapasbar, så bestil Ensalada Rusa, Patatas Bravas og evt. Tortilla Española - er disse retter gode, er resten det som regel også:)
Ingredienser
1½-2 dl. mayonnaise - lav den evt. selv
4 store kartofler
2 store gulerødder
1 dl ærter
1 bagt peberfrugt: gerne dem på glas.
Hvis du bruger friske peberfrugt: de kan tilberedes med eller uden stilk og kerner. Hvis du gerne vil være fri for det lidt større besvær ved at fjerne det fra de bløde bagte peberfrugter, kan du gøre det inden: skær stilken af og fjern kernerne.
Smør peberfrugten med olivenolie og lidt salt, grill den i ca. 10-15 min eller bag den i ovnen i en ovnfast skål ved 175 grader i 20 min. Det gør ikke noget, at skrællen bliver lidt sort. Fjern skrællen efter endt bagning, og kærner og stilk, hvis den stadig sidder på.
8-10 store grønne oliven uden sten og nogle til pynt
3 æg
2 dåser tun
Opskriften
Kog æggene - hårdkogte æg:
Læg æggene i koldt vand i en gryde, så det lige dækker.
Læg låg på.
Når vandet koger, sluk for varmen og lad dem stå i ca. 12 min.
Kartofler skrælles og skæres i medium tern (ca. 2x2 cm.)
Gulerødder skrælles og skæres i små tern (ca. 1x1 cm.)
Kog i en gryde:
Først de store kartofler i tern
Efter ca. 7 min tilsættes gulerodsternene
Kog til begge dele er mørt – ca. 5- 7 min mere - sluk for gryden.
Hæld de frosne ærter ved og rør lidt rundt, så de kan tø op ved varmen fra de andre grøntsager.
Hæld gennem en si og stil til afkøling.
Pil de hårdkogte æg og del dem op i hvider og blommer.
Hviderne hakkes groft
Blommerne hakkes fint og stilles til side i en skål.
I en stor skål blandes:
Ca. 1 dl. Mayonnaise, tun (afdryppet) og lidt salt.
Tilsæt derefter de kolde kogte kartofler, gulerodstern, ærter og de hakkede æggehvider.
½ bagt peberfrugt hakkes groft og røres i blandingen
Oliven hakkes groft og røres i blandingen
Smag til med salt og peber
Anret salaten på et fad, i en ”høj”.
Pynt først med de hakkede æggeblommer, derefter resten af peberfrugten i strimler og oliven.
Server med brød eller brødstænger