Patatas Bravas

Patatas Bravas

Patatas Bravas

Det bliver ikke mere klassisk tapas

500 g. kartofler - gerne meget store og rigeligt med olivenolie (en blidere olivenolie, fx, Grapeland olivenolie) - jeg bruger min. 1 dl. Skræl eller skyl kartoflerne og skær dem i mundrette tern (ca. 1-1,5 cm).

Steg dem i rigeligt olivenolie ved middel- til høj varme. Vend godt og ofte rundt i kartoflerne så de bliver godt brunede, på så godt som, alle sider. Steg gerne i flere portioner. Lad kartoflerne dryppe af på fedtsugende papir og drys med salt.

2 slags salsa laves inden kartoflerne, så de kan stå og trække smag.
1: mayo med fintrevet hvidløg (find opskriften på hjemmelavet mayo her)

2: stærk salsa kogt på tomater (det er bedst med
tomate frito, men ellers brug blendede flåede tomater).
1 finthakket løg steges i olivenolie ved svag varme,
tilsæt 2 fed revet hvidløg og steg videre i ca. 5 min.
Tilsæt 1,5 dl. Tomate frito, 1 tsk. paprika og så meget
cayennepeber du synes, salt, peber, 2 tsk. hvidvinsvinagre, 1 spsk. sukker og kog salsaen ind i ca. 10 min. (Blend evt. salsaen).

Server på et fad eller portionsanrettet som tapas:
kartoflerne i bunden så brede striber med først
tomatsalsa og derefter mayo’en.

Grapeland er også en olivenoliebutik

Se her en video om hvordan du holder din olivenolie frisk og lækker længere.

Se mere om olivenolie her


Du kan bl.a. læse om hvordan du vælger den bedste olivenolie, hvordan olivenolie er lavet mv.

Det siger vores kunder

Tak for ENDNU en skøn smagning…….

vi elsker at komme nede hos jer.  God stemning og skønne vine……og ja….så jer :)

Kunne fornemme hele vejen rundt……at der var stor tilfredshed. Så tak for en god smagning.

Thomas

Fantastisk olivenolie

Den lækreste og friskeste olie, jeg har smagt - citrusagtig. Fantastisk til både kold og varm brug!

Lene

Jeg har anbefalet jeres butik til flere og glæder mig til mit næste besøg

Mange tak for den fine vejledning i butikken i går og, ikke mindst for materialet, som var en stor hjælp, da vi skulle præsentere vinene.

Alle gæster (og vi som værter) var meget begejstrede for vinene; ikke mindst Legado da Familia (flere gæsters favoritvin), Torralvo (virkelig lækker, topvin til prisen) og De Forbandede Kaniner (som flere troede var langt dyrere).

Michael

Når man først har fået smag for Grapelands olie, forstår man virkelig forskellen på olier.

Den er frisk og lækker, og kan nydes helt for sig selv med et stykke brød. Jeg bruger den til al madlavning.

Trine