Patatas Bravas
Det bliver ikke mere klassisk tapas
500 g. kartofler - gerne meget store og rigeligt med olivenolie (en blidere olivenolie, fx, Grapeland olivenolie) - jeg bruger min. 1 dl. Skræl eller skyl kartoflerne og skær dem i mundrette tern (ca. 1-1,5 cm).
Steg dem i rigeligt olivenolie ved middel- til høj varme. Vend godt og ofte rundt i kartoflerne så de bliver godt brunede, på så godt som, alle sider. Steg gerne i flere portioner. Lad kartoflerne dryppe af på fedtsugende papir og drys med salt.
2 slags salsa laves inden kartoflerne, så de kan stå og trække smag.
1: mayo med fintrevet hvidløg (find opskriften på hjemmelavet mayo her)
2: stærk salsa kogt på tomater (det er bedst med
tomate frito, men ellers brug blendede flåede tomater).
1 finthakket løg steges i olivenolie ved svag varme,
tilsæt 2 fed revet hvidløg og steg videre i ca. 5 min.
Tilsæt 1,5 dl. Tomate frito, 1 tsk. paprika og så meget
cayennepeber du synes, salt, peber, 2 tsk. hvidvinsvinagre, 1 spsk. sukker og kog salsaen ind i ca. 10 min. (Blend evt. salsaen).
Server på et fad eller portionsanrettet som tapas:
kartoflerne i bunden så brede striber med først
tomatsalsa og derefter mayo’en.