Hummus - silkeblød
Hummus er noget af det nemmeste at lave - men ikke det nemmeste at få smagt perfekt til, altså så jeg selv er helt tilfreds:)
Jeg har derfor eksperimenteret med at putte hhv, tahin, mandelsmør og pistaciesmør i hummus. Og jeg må sige, at det sidste gør den helt perfekt silke-virkelig-blød i smagen, næst efter mandelsmør.
Silkeblød og luftig i konsistensen - har med kikærterne og olivenolien at gøre. Og hvor længe man kører den i blenderen naturligvis.
Jeg bruger vores egne økologiske kikærter fra Navarra. De er kogt og pasteuriseret lige efter de er høstet, hvorfor de er meget bløde og giver en virkelig silkeblød hummus.
Ingredienser
Kogte kikærter, drænet vægt 250 g. + meget gerne aquafaba fra glasset det giver en luftig og fluffy hummus.
2 sp. sk. citronsaft
2 sp. sk. pistaciesmør eller mandelsmør (eller tahin hvis du foretrækker det)
1. knivspids revet hvidløg (jeg bruger kun meget lidt, da jeg ellers synes smagen af rå hvidløg overtager smagen for meget)
Ca. 1 dl. Ekstra Jomfru Olivenolie - en all round som fx. Grapeland olivenolie eller en lavet på Arbequina
Salt
Aquafaba er den geleagtige væske der kommer efter kogningen af kikærter.
Aquafaba kan også bruges til en vegansk mayo - se vores opskrift her
Opskrift
Hæld kikærter, aquafaba, 1/2 dl. olivenolie, pistaciesmør, hvidløg og lidt salt i en blender og blend godt igennem. Tilsæt olivenolien lidt efter lidt - man kan godt spæde til med lidt vand - til hummussen er blød og har den konsistens du bedst kan lide. Smag til med salt, citronsaft, nøddesmør og evt. hvidløg (det smager mere igennem hvis humussen står lidt inden servering).
Kør hummussen godt igennem igen i blenderen.
Jeg "folder" hummussen ud på et fad med en spartel, så der kommer bølger i den. Og pynter med alt det jeg ville servere i små skåle ved siden af.
Her er det grønne oliven af sorten Manzanilla, sorte Empeltre oliven, corniccionner, kapers, syltede perleløg, strimler af grillede peberfrugter, bredbladet persille og olivenolie.
Jeg har også brugt et glas af vores Oliven Coctail her - der er både oliven, corniccionner og perleløg i.
Nyd med brød og i godt selskab:)
Se mere om brug af forskellige olivenolier her
xx